Vesić: Komunalna milicija kreće u kontrolu buke od utorka Tanjug

Objavljeno: 05.02.2022. 12:33 Izmenjeno: 05.02.2022. 12:33

Direktor Komunalne policije Ivan Divac potvrdio je da je nivo buke u toku dana 65, ali je istakao da se razlikuje nivo buke u toku dana i noći.

Beogradska Komunalna milicija od utorka počinje sa merenjem i kontrolisanjem nivoa buke u gradu, sa ciljem da se zaštite građani koji žele da žive mirno i imaju miran san, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

„Konačno ćemo uvesti red po tom pitanju. To sam obećao građanima u Beogradu, dok se ja pitam, tako će biti“, kazao je Vesić za televiziju Pink.

On je rekao da je kupljen aparat za kontrolu buke, na osnovu novog zakona i da komunalna milicija počinje sa kontrolom od utorka.

„Na licu mesta će moći da utvrde nivo buke. Dozvoljeni nivo buke je 65 jedinica. Milicajci će moći da dođu do restorana i da izmere nivo buke“, objasnio je Vesić.

On je pozvao sve vlasnike restorana, kafića, da nastave da normalno rade, ali da pritom ne ometaju građane.

„Neka rade, ali to ne znači da mogu da ometaju život komšija“, dodao je Vesić.

On je, takođe, rekao da će Komunalna milicija uskoro dobiti nove uniforme, i dodao da je grad naručio jedan čamac koji će kontrolisati komunalni red na vodi i u objektima pored vode.

Takođe, biće pokrenut sajt gde će pravna i fizička lica moći u svakom trenutku da vide da li eventualno postoji kazna protiv njih zbog kršenja komunalnog reda.

„Bićemo striktni u poštovanju reda, a tako će biti i sa bukom. Određene su zone, građani će moći da vide kojoj zoni pripadaju. Prvi dan, u utorak, dobiće samo opomene, od srede nema praštanja“, dodao je Divac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana