Vesić: Javni poziv za bespovratna sredstva za udžbenike za osnovce Studio B

Objavljeno: 11.08.2021. 14:12 Izmenjeno: 12.08.2021. 10:32

Grad Beograd je, preko gradske Fondacije za mlade talente, pozvao roditelje da se prijave za bespovratna novčana sredstva za kupovinu osnovnog paketa štampanih udžbenika za prvi i drugi razred državnih osnovnih škola, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Grad Beograd je, preko gradske Fondacije za mlade talente, pozvao roditelje da se prijave za bespovratna novčana sredstva za kupovinu osnovnog paketa štampanih udžbenika za prvi i drugi razred državnih osnovnih škola, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Paket čine udžbenici za matematiku, srpski odnosno maternji jezik, svet oko nas i strani jezik koji je obavezan predmet, a odobrena sredstva dodeljuju se jednokratno i biće uplaćena svakom pojedinačnom podnosiocu koji blagovremeno preda potpunu prijavu. Za ovaj novac ne može se konkurisati za učenike koji besplatne udžbenike dobijaju po programu Ministarstva prosvete.

Pravo da se prijave za  novac od 20. avgusta do 30. septembra, imaju roditelji odnosno zakonski zastupnici dece upisane u prvi i drugi razred državnih osnovnih škola, za školsku 2021/2022. godinu na teritoriji Beograda. Uz prijavu se prilažu kopija očitane lične karte roditelja odnosno zakonskog zastupnika, kopija kartice tekućeg računa, potvrda škole da dete pohadja 1. ili 2. razred i izjava o obradi podataka o ličnosti, a omogućeno je prijaviti se i onlajn. Kako je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ovo je prvi projekat u okviru akcije pomoći roditeljima, za decu koja pohađaju osnovne državne javne škole.

Vesić navodi i da su za učenike od trećeg do šestog razreda osnovne škole, kojih u Beogradu ima 67.592, pripremljeni tableti. Uz svaki tablet, dodaje, dobija se i mts kartica, pa će svi beogradski školarci od trećeg do šestog razreda, moći da koristi internet, a dobiće kako kaže i kodove za digitalne udžbenike. Prema njegovim rečima, tableti će imati svoje radno vreme i neće raditi od 22 do 06 sati, a sa njih će moći da se odlazi samo na sajtove koje je propisalo Ministarstvo prosvete.

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović kaže da je fondaciji ukazana velika čast da učestvuje u dodeli bespovratnih novčanih sredstava za osnovni paket udžbenika za prvi i drugi razred.

Kako bi se obezbedilo da i nastavnici i učitelji mogu da rade na isti način Grad Beograd će do 15. septembra obezbediti i skoro 7.000 laptopova za učitelje i nastavnike u nastavi od trećeg do šestog razreda, navodi Vesić i dodaje da će i oni takođe imati besplatan internet, kao i kodove za digitalne udžbenike koje kupuje Ministarstvo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana