Vesić: Javni gradski prevoz kad epidemiolozi predlože Beoinfo

Objavljeno: 23.04.2020. 15:48 Izmenjeno: 23.04.2020. 19:59

Vesić je naveo da se Grad Beograd priprema za taj trenutak i da se zajedno sa Gradskim zavodom za javno zdravlje propisuju mere koje će važiti u javnom prevozu i kada bude normalizovan.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je  da će javni prevoz u glavnom gradu ponovo biti uspostavljen onda kada epidemiolozi to predlože.

– Kada će javni prevoz u Beogradu ponovo početi da funkcioniše zavisi od toga kada će epidemiolozi da predlože da se uspostavi javni prevoz jer je još uvek na snazi mera socijalnog distanciranja, a mobilnost stanovništva je jedan od načina da se spreči socijalno distanciranje – rekao je Vesić za Tanjug.

Kako je dodao, kako se budu ukidale mere i kako epidemiolozi budu predlagali ublažavanje mera doći će na red i uspostavljanje javnog prevoza, potpuno ili delimično.

– Potpuno je jasno da ćemo, i kada javni prevoz bude normalizovan, morati da sprovodimo određene mere zaštite jer, kao što su i sami epidemiolozi rekli, nećemo živeti isto posle epidemije. Gradski zavod za javno zdravlje će propisati kako će se ulaziti u javni prevoz, šta će se nositi od zaštitne opreme, šta će morati da imaju zaposleni, kako će se putnici ponašati i te mere će morati striktno da se sprovode sigurno mesecima, ako ne i trajno u samom javnom prevozu – dodao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana