Vesić: Istorijska poseta, potvrda ugleda Srbije i Vučića

Objavljeno: 18.01.2019. 10:27 Izmenjeno: 19.01.2019. 13:27

Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina bila je istorijska za našu zemlju i predstavlja potvrdu ugleda predsednika Aleksandra Vučića i Srbije u međunarodnoj zajednici, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je gostujući na Studiju B naveo da skoro da nema tako malih država u svetskim okvirima, kao što je naša, čiji predsednik ima čast i privilegiju da se često viđa sa najvažnijim svetskim državnicima, prenosi Beoinfo.

„Ovo je bio petnaesti susret Putina i Vučića, a sa kineskim predsednikom i premijerom predsednik Srbije sastao se jedanaest ili dvanaest puta. Da ne pominjemo koliko je susreta bilo i sa Angelom Merkel i zvaničnicima iz Brisela“, rekao je Vesić i u kazao da ne postoji predsednik male zemlje koji ima takav intenzitet sastanaka i kontakata sa najvažnijim državnicima sveta.

„To je posebno važno za malu zemlju poput naše, jer na taj način bolje štitimo naše političke i ekonomske interese“, rekao je Vesić.

Vesić je dodao da je dolazak predsednika Putina najpre potvrda i priznanje Srbiji, a sa druge strane svaki međunarodni kontakt Aleksandra Vučića pre ili kasnije završi se ekonomijom.

„Juče je potpisano više od 20 ekonomskih sporazuma. Na osnovu njegovih međunarodnih kontakata Srbija dobija investicije. Juče je dogovoreno više od 200 miliona evra investicija. Na ovaj način rešavamo svoje ekonomske probleme“, naglasio je Vesić.

On je dodao da je predsednik Vučić uveo novu praksu u srpsku politiku da osim što se kao predsednik bavi diplomatijom i međunarodnim odnosima, bavi se i time da obezbedi posao za srpsku privredu i investicije u Srbiju.

„Za uspešnost u tome dokaz je i činjenica da smo mi zemlja koja je prolše godine privukla više investicija nego sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno“, naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da je Vučić dobio uveravanja sa najvišeg mesta, Rusije kao stalnog člana Saveta bezbednosti, da će stati iza Srbije kada je reč o rešenju problema Kosova i Metohije.

Problem koji postoji više od stotinu godina Srbija rešava, dodao je Vesić, štiteći naše političke, ekonomske, kulturne i istorijske interese.

„Ovo je bila istorijska poseta za Srbiju. Broj ljudi bio je impresivan, a svi koji su došli pokazali su da podržavaju politiku predsednika Vučića, što se na kraju krajeva vidi na izborima. Građani su tako dali podršku i njemu u politici koju sprovodi“, zaključio je Vesić, saopštio je Beoinfo.

Komunalne službe grada uradile veliki posao tokom noći na uređenju mesta na kojima se održavao skup dobrodošlice predsedniku Rusije, kako bi Beograd jutros funkcionisao kao svakog dana, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Studio B.

Beograd je juče bio domaćin jednog od najvećih skupova u svojoj istoriji jer je samo na platou ispred Hrama Svetog Save i u Bulevaru oslobođenja bilo oko 120 hiljada ljudi. Ponosni smo jer je skup protekao dostojanstveno, bez ijednog incidenta. Jutros su sve ulice prohodne, javni prevoz radi bez zastoja, a komunalne službe obavljaju svoj redovni posao, rekao je Vesić.

On je podsetio da je Grad Beograd, kao i uvek kada dolaze visoke zvanice iz inostranstva, bio uključen u pripreme koje su trajale 10 dana.

Uredili smo sva mesta koje je posetio naš gost, pa su tako zamenjena uništena odnosno ukradena slova sa Spomenika oslobodiocima Beograda. Privremeno je uređen plato ispred Hrama Svetog Save, zajedno sa crkvom, jer se sada radi projekat uređenja platoa posle kojeg će biti trajno rekonstruisan. Gradska preduzeća su učestvovala u antiterorističkim merama MUP-a Srbije. Saobraćaj je normalizovan sinoć oko 22 sata, a tokom noći 220 radnika komunalnog sistema sa 60 vozila radilo je na uređenju grada. Danas nastavljamo sa uređenjem platoa ispred Hrama Svetog Save,  rekao je Vesić.

Radovi na uređenju platoa, krpljenju rupa i oštećenih ploča, kod Hrama Svetog Save bili su privremeni, rekao je Goran Vesić gostujući u redovnoj rubrici jutarnjeg programa Studija B  „Pitajte zamenika gradonačelnika“ i najavio skorašnju izradu projekta za njegovo trajno uređenje koje će grad realizovati sa crkvom. On je rekao da će pasarela na Dorćolu, koja nije bezbedna, biti uklonjena sa početkom radova na linijskom parku koji će povezivati Kalemegdan i Penčevački most.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana