Vesić: Građani mogu detaljno da se upoznaju kako je trošen novac tokom epidemije Studio B

Objavljeno: 22.05.2020. 10:57 Izmenjeno: 23.05.2020. 14:32

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će u štampanim medijima biti od sutra objavljen izveštaj Grada Beograda o radu u vanrednom stanju. Gostujući u redovnoj rubrici studija B „Pitajte zamenika gradonačelnika“ on je ocenio da je cilj tog izveštaja da se građani detaljno upoznaju sa time kako je trošen novac poreskih obveznika tokom epidemije korona virusa.

U izveštaju o tome kako je trošen novac građana u vreme epidemije naći će se mnogo podataka na koje smo ponosni, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Pored toga što će se naći u svim dnevnim novinama, ovaj izveštaj će biti i u poštanskim sandučićima svih građana.

Budžet je smanjen za 17 odsto, podseća Vesić, zbog čega će neke investicije i javne nabavke biti odložene.

U izveštaju se, između ostalog, nalaze podaci o podeli humanitarnih paketa, o radu gradskih službi, o pomoći kliničkim centrima, gradskim zavodima i drugim zdravstvenih institucija u gradu, o radu koridorskih linija za prevoz zdravstvenih radnika, o radu volonterskih centara, dezinfikciji zelenih površina, parkova i stambenih objekata i mnogi drugi sa kojim će se građani detaljno upoznati.

Vesić je najavio formiranje magacina od 1. septembra sa svom zaštitnom opremom, kako bi grad bio spreman za eventualni drugi talas virusa.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u svojstvu građanina podneo je predlog da park koji se proteže od Brankovog mosta do Beton hale, gde će i biti podignut spomenik Diani Budisavljević, ponese ime ove velike heroine i humanitarke.

Vesić je rekao da će spomenike u Beogradu dobiti i prvi predsedniku Narodne kancelarije i slikar Petar Nikolajević Moler, kao i arhitekta Aleksandar Deroko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana