Vesić: Veliki planovi za uređenje grada Studio B

Objavljeno: 24.12.2021. 08:42 Izmenjeno: 24.12.2021. 12:06

Uređenjem i rekonstrukcijom Bezistana i Čumićevog sokačeta mogli bi ponovo da oživimo ta važna mesta u životu Beograda, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Gradimo i deset kilometara vodovodne mreže u Velikom polju u Obrenovcu, istakao je Vesić za Studio B.

U redovnoj rubrici Studija B “Pitajte zamenika gradonačelnika” Vesić je najavio i konačno popločavanje dela Nušićeve ulice od Terazije do Dečanske, ali je takođe naglasio da se puno očekuje od rečnog prevoza koji će za početak imati dve linije.

Nastavlja se uređenje centra grada, posebno onih delova koji su deo njegovog urbanog identiteta, nastavlja se proširenje pešačkih zona tamo gde je već planirano, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji potvrđuje da se radi projekat za uređenje Bezistana. Da bi bio potpuno uređen moramo da proglasimo javni interes, kaže Vesić.

Biće uređen i Spasićev pasaž, ali su male šanse da bude vraćena staklena kupola po kojoj je pasaž bio prepoznatliv, kaže Vesić i najavljue raspisivanje tendera za njegovo uređenje.

Veliki planovi postoje i za Čumićevo sokače, potvrđuje zamenik gradonačelnika.

Radovi su planirani i u Sremskoj ulici, deo od Maršala Birjuzova do Knez Mihajlove ulice.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da će Beograd, pored gradskog prevoza, imati i rečni prevoz koji će takođe omogućiti bolju povezanost pojedinih delova grada. Uvode se dve linije.

Grad Beograd je raspisao tender za izvođenje radova na izgradnji vodovodne mreže u naselju Veliko polje u Obrenovcu, rekao je Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

– Gradimo vodovodne mreže dužine 10,5 kilometara duž ulica u naselju. Procenjena vrednost radova je 65 miliona dinara, a ponuđači mogu da podnesu prijave do 21. januara. Konkursnom dokumentacijom je predviđeno da rok za izvođenje radova ne može biti duži od 100 dana – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je objasnio da je postojeći vodovod u jednom delu naselja Veliko polje u lošem stanju.

– Taj deo mreže u dužini od 3,8 kilometara biće rekonstruisan, dok će 6,7 kilometara novih cevi biti postavljeno u delu naselja koje nema izgrađen vodovod. Mreža će biti priključena na nedavno izgrađen distributivni cevovod u državnom putu Obrenovac–Ub, čijom izgradnjom je omogućeno proširenje kapaciteta vodosnabdevanja u Velikom polju – objasnio je Vesić.

Vesić je rekao da će do kraja 2022. godine u gradskoj opštini Obrenovac svaka kuća biti povezana na vodovodnu mrežu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana