Vesić: Grad i Vlada Srbije vratili Obrenovac u život Beoinfo

Objavljeno: 16.05.2017. 20:30 Izmenjeno: 16.05.2017. 20:54

Možemo da budemo ponosni na sve što su Grad Beograd, Vlada Republike Srbije i građani naše zemlje uradili da se Obrenovac vrati u normalan život, rekao je gradski menadžer Goran Vesić prilikom obilaska nasipa na Perilu, koji je pre tri godine bio probijen u majskim poplavama.

Događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, član Gradskog veća Slobodan Šolević, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, kao i direktor JVP „Beograd vode“ Nenad Đinđić.

Vesić je ocenio da tri godine nakon velikih poplava koje su zadesile našu zemlju i posebno Obrenovac, možemo da kažemo da Srbija ima prijatelje u svetu, ali i da imamo dokaz da kao država možemo da se organizujemo u vreme velikih nesreća.

“  Obrenovac je primer velike srpske i evropske solidarnosti,  a nasip na kojem stojimo je 2014. godine bio probijen u dužini od 400 metara, dok crpna stanica koju možemo da vidimo tada nije postojala, kao ni put kojim smo došli. Preko programa državne pomoći Grad Beograd, odnosno JVP „Beograd vode“ su uložile preko 500 miliona dinara u obnovu nasipa u Obrenovcu, Lazarevcu i opštini Rakovica „, rekao je Vesić.

On je zahvalio Vladi Republike Srbije i građanima koji su dali ogroman doprinos da se Obrenovac obnovi i nastavi da živi. Grad Beograd je takođe učestvovao u skladu sa mogućnostima, dodao je Vesić, i ovom prilikom želim da zahvalim i prijateljima iz Evropske Unije, ali i celog sveta.

“ Ovde je stigao novac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Rusije, Kine i drugih zemalja. Ovo je tužan dan i nadamo se da se neće ponoviti, a ukoliko uradimo sav planirani posao u vezi zaštite od poplava, bićemo mnogo sigurniji „,podsetio je gradski menadžer.

Vesić je istakao veliki doprinos Vlade Republike Srbije koja je pomogla 8.800 domaćinstava na teritoriji opštine Obrenovac sa ukupno 2,5 milijarde dinara.

“  Značajno je reći da je zbrinuto je 177 porodica čije su kuće bile u potpunosti uništene. Izgrađeno je 85 kuća, a 544 podstanarske porodice kojima je bilo uništeno pokućstvo su takođe dobile pomoć. Urađena je stambena zgrada sa 32 stana socijalnog stanovanja, dok je u naselju Braće Jugović obnovljeno 150 kuća. Obnovljeno je pet vrtića, osam osnovnih i tri srednje škole, tri objekta socijalne zaštite, te jedan dom zdravlja u Obrenovcu, Lazarevcu i Grockoj „, zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana