Vesić: Grad Beograd sigurno tržište za investiranje tanjug, beoinfo

Objavljeno: 22.03.2022. 16:22 Izmenjeno: 22.03.2022. 16:22

Dodao je da postoji povećana potražnja za iznajmljivanjem stanova i investiranjem, odnosno izgradnjom.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić učestvovao je na 7. konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture u Srbiji gde je u razgovorima sa investitorima koji ulažu u stambenu izgradnju u Beogradu poručio da će Grad Beograd ostati sigurno tržište za investicije.

„Video sam kod njih zabrinutost kako će se kriza u Ukrajini odraziti na naše tržište“, ukazao je Vesić i dodao da je ono što ohrabruje činjenica da nema negativnog uticaja na srpsko tržište.

““Obećao sam da će država pratiti sve promene u ovoj grani privrede. Za nas je investiranje u gradnju važno i zato svaki dinar koji se investira u građevinarstvo multiplicira se u bruto domaćem proizvodu““, rekao je Vesić, koji je istakao značaj građevinarstva kao motora našeg razvoja.

Podsetio je da je tokom kovid krize Grad intervenisao i predložio Vladi Srbije da se omogući kupovina stana sa 60, odnosno 80 odsto izgrađenosti, te da se smanji učešće za stambene krediti na 10 odsto.

„Nastavićemo da pratimo šta se dešava na tržištu, kako bismo predlozima za izmenu zakonskih propisa omogućili investitorima da ostanu ovde““, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda naglasio je da investitori treba da znaju da imaju sigurnost da investiraju i prodaju stanove, te da je ovo za njih sigurno tržište.

Prema njegovim rečima, važna je i odgovorna politika koju Srbiju ne svrstava ni na jednu stranu, jer je to način da možemo da sačuvamo investicije i svoj ekonomski rast.

““Promene koje su utoku, poput izgradnje metroa, BG voza, novih mostova i kanalizacije utiču na investiranje jer će u budućnosti i neki drugi delovi grada postati interesantni. Kada imate gradsku železnicu ili metro, možete da investirate i negde gde sada i ne razmišljate, jer će ljudi koji tu kupe stanove moći brzo da dođu do bilo kog dela grada“, rekao je Vesić i dodao da će to potpuno promeniti način na koji se živi u Beogradu,

Dodao je da su upravo zato investicije planirane kroz projekat “Beograd 2020-2030“ suštinski važne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana