Vesić: Govor Vučića u Novom Sadu govor budućnosti Tanjug

Objavljeno: 11.04.2019. 20:51 Izmenjeno: 12.04.2019. 12:23

Zamenik gradonačelnika Beograda i član odbora SNS Goran Vesić izjavio da je večerašnji govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Novom Sadu bio govor budućnosti i onoga što će Srbija postati, govor o napretku, otvorenim fabrikama.

Vesić je rekao da Vučić u kampanji Budućnost Srbije podnosi izveštaj svom narodu, obilazi i ugovara buduće investicije.

„U budućnosti ima mesta za sve i za one koji različito politički razmišljaju. Govor predsednika Srbije govori da je Srbija država budućnosti i razvoja. U takvoj Srbiji biće najveće plate u regionu, biće najsnažnija u međunarodnoj zajednici. Što je jasna razlika od poruke koju šalju fašiste Obradović, Đilas i Jeremić“, istakao je Vesić, gostujući na tv Pink.

On je naveo da pomenuti ljudi žele Srbiju da vrate u prošlost u kome prete investitorima, ruše ono što se unapređuje i gradi, na čemu žele da izgrade svoj politički uspeh.

„Poruka koju je danas poslao Vučić je da je on predsednik Srbije koju razvija, sviđalo se to nekom ili ne. Razvoj Srbije je dobar za sve građane i za one koji ga podržavaju i za one koji se protive njegovoj politici“, rekao je Vesić i dodao da, ako se nastavi sa razvitkom, svi će imati veće plate i bolji život.

Vesić je istakao da je važno da imamo više radnih mesta i da deca ostaju u našoj državi jer će moći da nađu zaposlenje u tehnološkim parkovima i u drugim mnogim fabrikama koje će biti otvorene.

„Ovaj skup je impresivan i verovatno najveći u istoriji Novog Sada i to je jasna poruka da se Srbija razvija. Naša država nije država jednog naroda i danas je Vučića podržao i Ištvan Pastor“, naglasio je Vesić, poručivši da je Srbija kohezivni faktor u regionu koji ga vuče napred i koji je Evropi potreban.

On je zaključio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić podigao Srbiju, tako što smo postali snažan faktor u međunarodnoj zajednici, faktor mira i stabilnosti na Balkanu.

Vesić je naveo i da je danas imao čast da prisustvuje sastanku predsednika Vučića i Milorada Dodika gde su govorili sa jednim od najboljih arhitekstonskih biroa iz Njujorka.

Vučić je sa predsedavajućim Predsedništva BiH razgovarao o zajedničkom radu na izgradnji najvećeg Memorijalnog centra u Donjoj Gradini.

„Ideja je da se napravi memorijalni centar Jasenovac i da to bude centaralno mesto sećanja na naše stradale, kao i mesto o kome će se govoriti u svetu i koje će imati svoj obrazovni karakter“, rekao je Vesić i dodao da ćemo na taj način učiniti veliki projekat da se sačuva istina.

Vesić je najavio da će arhitektonski biro iz Amerike raditi u Beogradu linijski par koji će biti pored Save i Dunava na mestu nekadašnje železničke pruge, po ugledu na dužni park u Americi na jednoj staroj metro liniji, dodajući da će tako građanima biti omogućeno da potpuno uživaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana