Donji grad oživeo predstavom „Ričard Treći” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 12. 09. 2018. 12:10:06

Predstava „Ričard Treći”, u režiji Ljubiše Ristića, prikazana je sinoć u Donjem gradu na Kalemegdanu.

foto Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je zajedno sa zamenicom predsednika Skupštine grada Andreom Radulović, članom Gradskog veća Fadiljom Eminovićem i gradskom sekretarkom za kulturu Ivonom Jevtić prisustvovao predstavi, istakao je da je ona ovoga puta „drugačija”, jer su posetioci šetali stazama Donjeg grada i otkrivali nove scene.

– Zadovoljstvo mi je što je Grad Beograd zajedno sa KPGT-om pomogao obnovu „Ričarda Trećeg” i što je ta predstava ponovo oživela u režiji Ljubiše Ristića – rekao je Vesić.

On je podsetio i da je ova predstava samo najava letnjeg festivala koji će sledećeg jula i avgusta, u režiji osnivača KPGT-a Ljubiše Ristića, biti održan na različitim mestima u Beogradu.

– Ljubiša zna da otkrije mesta o kojima ljudi i ne razmišljaju kao o mestima za pozorište, ali on od njih napravi magiju i ta mesta ubrzo postaju mesta za uživanje u pozorištu – naveo je Vesić, istakavši da mu je drago što su građani imali priliku da u Donjem gradu uživaju u izvođenju ovog Šekspirovog dela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 21°C
Min: 13°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana