Vesić: Ðilas pokušava da uspori napredak Srbije Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 25. 07. 2019. 15:39:01

Ni na Četrnaestoj sednici Skupštine grada, na kojoj se raspravlja o najvažnijim pitanjima, deo opozicije okupljen oko SzS nije se pojavio. Ipak, nisu izostale njihove neosnovane kritike koje su se i ovaj put čule van skupštinske sale, a odnose se na nov Statut grada, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Član predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da Dragan Ðilas iznosi neistine u vezi sa ekonomskom situacijom u Srbiji i dodaje da je opasno što predsednik Slobode i pravde na taj način pokušava da uspori napredak Srbije.

Vesić ističe da konstantnim optužbama i iznošenjem neistina o ekonomskoj situaciji u gradu i zemlji Dragan Đilas pokušava da uspori napredak Srbije.

Ðilas, kaže Vesić, očigledno nije naučio “osnovne lekcije iz matematike u osnovnoj i srednjoj školi – šta je veće, a šta manje”.

Kako kaže, Dragan Ðilas ubeđuje javnost da je 79 odsto javnog duga u odnosu na BDP bolji od sadašnjeg koji je na nivou od 50 odsto, ili da je bolji privredni rast od minus 3,9 odsto u odnosu na 4,3 odsto, ili da je bolja stopa nezaposlenosti od 24 nego sadašnja 12 odsto, ili da je veća prosečna plata u iznosu od 460 evra u odnosu na 575 evra koliko iznosi sada.

Vesić je ukazao i da je Srbija imala 3,8 milijarde evra investicija u prošloj godini, što je kako kaže, više nego što su ostvarile sve bivše republike SFRJ, uključujući i Albaniju.

“Ðilas ima pravo da priča i laži, ali ono što je opasno je što on, šireći te laži pokušava da uspori napredak Srbije zato što ne razdvaja državu od političkih protivnika. Opasno je kada Ðilas preti investitorima kao što je pretio u današnjem intervjuu NIN-u”, rekao je on.

Navodeći da je u vreme kada je Vučić bio prvi potpredsednik Vlade Srbije, premijer, pa predsednik Republike u Srbiju došlo 200 fabrika koje su zaposlile 200.000 radnika, Vesić je kazao da to za Ðilasa nije dobro i želi da otera one koji žele da ulažu da bi njemu bilo bolje.

“Jedino za šta je Ðilas u pravu, jeste da je njemu zaista gore nego dok je bio na vlasti, i to je tačno, ali naš posao je da svim građanima bude bolje”, poručio je Vesić i dodao da je Ðilas 2006. godine prijavio ušteđevinu od 75. 000 evra, a deset godina kasnije 25 miliona evra.

Nedolaskom na sednicu opozicija je još jednom jasno prekršila poslovnik Skupštine grada  kaže šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Mirković. Dodaje da se predstavnici SZS  nisu  udostojili čak ni da prijave ili obaveste nekoga  da neće doći na sednicu .

Ukoliko se protive donošenju određenih odluka okupljeni oko SzS svoje kritike i mišljenja treba da iskažu na mestu predviđenom za to, u gradskom parlamentu, objašnjava Mirković. Suprotno tome, tvrdi Mirković, oni se objavama na društvenim mrežama iz prestoničkih kafića hvale da su oštri kritičari vlasti.

Uveren sam da će prvi sledeći izbori jasno pokazati da su građani Beograda pa i cele Srbije za politiku razvoja, napretka, novih radnih mesta i boljeg života i da  više nikada neće dati šansu šarlatanskoj politici koju sprovode Đilas, Jeremić, Obradović i njihovi sledbenici, poručuje Mirković.

 

Stefanović:Ðilas sa Mtelom R.Srpske imao 30 miliona evra

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao u Skupštini Srbije da su firme Dragana Ðilasa, dok je bio na vlasti, u periodu od tri godine, zajedno sa Mtelom Republike Srpske, ostvarile promet od 30 miliona evra.

Stefanović je odgovarajući na pitanja poslanika rekao da je otkriveno da samo „mali Mtel Republike Srpske“, ćerka firma Telekoma Srbije, sa Ðilasovim firmama imala 30 miliona evra prometa u „medija bajingu i u raznim maketinškim promocijama“.

„A gde su RTS i Telekom Srbije?“, zapitao je Stefanović.

Kaže da poslanik Ðorđe Vukadinović iz NS PS S tvrdi da se vodi kampanja protiv operatera SBB i drugih medija povezanih sa Ðilasom i Šolakom, ali da vlast samo iznosi činjenice.

„Šta nije tačno, jesu li se protivzakonito priključivali građanima na struju – jesu. Da li su uzimali struju do građana za svoje interese, oni nisu javna firma? Kada to kažete onda se vodi kampanja“.

Stefanović kaže da se SBB nelegalno priključuje na struju za liftove u zgradama i da građani plaćaju njihove račune i da su upravo tako i napravili svoje imperije.

Stefanović je rekao da očekuje da Ðilas i Obradović uskoro pokrenu iniciajtivu da se izbaci slovo č iz azbuke da ne bi neko pomenuo Češku.

„Češka ne sme da se izgovori. Pitanje je kako je Ðilas zaradio svoje milijarde dinara dok je bio na javnim funkcijama, vlasnik svih sekundi u Srbiji i komandant svih medija u Srbiji. Ðilas je bio alfa i omega i diktirao naslovene strane za sutra, da ne bude slučajno bila neka reč drugačija. Kada je mogla kritika protiv Ðilasa da se pojavi“.

Stefanović dodaje da je bila priča kako je Ðlas zaradio novac u Češkoj i došao ovde kao bogat čovek, ali kada se proveri koliko su zaradile tri kompanije koje su osnovali on i njemu povezana lica, vidi se da su one ukupno prijavile dobit od 74.000 evra.

„Kako je Ðilas došao do zvanicnco prijavljenih 25 miliona evra. Odakle Ðilasu novac, kada smo utvrdili da je novac u Českoj laž. Niko č ne sme da pomene, ni Vukadinović“.

Stefanović dodaje da je Ðilas doveo sve rijalitije u Srbiju, od Velikog brata do 48 Sati svadba…

„To je sve Ðilas plasirao i zaradio na tome. Kada to pomenete dobijete blato u lice koliko god da se branite i koje god dokaze da pružite“, naglasio je ministar.

Stefanović kaže da je sve po pitanu svoje diplome potkrepio izveštajima sa fakulteta, ali da to ne vredi i da se i dalje vodi kampanja protiv njega.

„Boriću se za zakonitost u Srbiji, insistiraćemo za rasvetljavanje svih malverzacija u zemelji“, poručio je on.

Kaže da kada je Ðilas bio gradonačelnik da on, Stefanović, kao predsednik Gradskog odbora najveće opozicione stranke nijednom nije bio na Studiju B, iako je to javni servis i to u periodu od 2008. do 2012. godine.

Ističe da je očigledna istina da ne postoji način da se pomene ime Ðilas, Obradović, Šolak, a da se čitava kampanja ne sruči na vas.

„Ðilasov novac je stečen političkim uticajem za vreme dok je bio na vlasti, tako su te kompanije poslovale. Zamislite da neko iz ove vlasti naplaćuje sekunde u medijima i da kaže posle da je preneo upravljačka prava nekom ili da ima sa Mtel – om 30 miliona evra. Sve je to Verica Barać konstovala u izveštaju“.

Stefanović dodaje da su se izgleda neki uželeli Miroslava Miškovića i njegove kase, kao i da je siguran da građani to još dugo neće dozvoliti.

One Response to “Vesić: Ðilas pokušava da uspori napredak Srbije”

  1. Gej каже:

    Pa to znaci da je taj mrski neprijatelj Djilas stvarno jak kad moze da uspori privredni rast Srbije koji je u velikom uzletu!!??

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 18°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana