Vesić: Ðilas da objasni građanima kako se obogatio Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 16. 07. 2019. 11:17:16

Lider SZS Dragan Ðilas pre ili kasnije moraće da objasni građanima Srbije kako se obogatio, izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran.

On je novinarima rekao da je očigledno da se Ðilas obogatio tokom bavljenja politikom.

„Pošto nam kaže da je zaradio pare u Pragu i da je ušao bogat u politiku, a sada jadan osiromašio od kad se bavi politikom, pokazujem vam sada razvojni put kako je zarađivao dok se nije bavio u politici i kad je ušao u politiku“, rekao je Vesić i izneo podatke o prihodu Ðilasovih firmi i zaduživanju grada Beograda u vreme dok je bio gradonačelnik.

Vesić kaže da su 99 odsto prihoda njegove firme ostvarile dok se bavio politikom i da, kako je rastao prihod fimi, tako se Beograd više zaduživao, a preduzeća u gradu su bila na gubitku.

„On je primer političara koji se obogatio za vreme vlasti i primer političara koji zloupotrebljava javnu funkciju.. Trgovao je sekundama sa javnim servisom, sa Studijom B… Mislim da veći i jasniji primer sukoba interesa ne postoji, a da ne govorim da je kao gradonačelnik oteo prostor u Pionirskom gradu i otvorio kuću Velikog brata i on je poslednji čovek u Srbiji koji može bilo kome da drži lekciju i govori o tome kako treba da se ponaša“, poručio je Vesić.

Dok je Ðilas bio na javnim funkcijama, kaže prihodi njegovih firmi su rasli, dok su prihodi gradskih firmi padali, a dug grada se povećavao.

„Kada vidite kako je vladao i da se sada sprovode istrage jasno nam je da zato vodi kampanju protiv nas jer policija istražuje Ðilasovo poslovanje te je zato jasno zašto je nervozan i zasto želi da sakrije kriminal koji je počinio dok je bio na vlasti, i uzimao novac iz budžeta. Pre ili kasnije će morati da objasni građanima kako se obogatio“, rekao je on.

Vesić je podvukao da Ðilas nije samo primer političara koji se obogatio, već i zlouptrebljavao funkciju da bi kontrolisao medije i „da bi isto radio i kada bi ponovo došao na vlast, jer ne zna drugačije da radi“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Sumaglica

Trenutna temperatura 0°C

Sumaglica

Petak
Pretežno sunčano

Max: 5°C
Min: -1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana