Vesić: Đilas broji rupe,a Beograd put oterao skoro u bankrot Tanjug

Objavljeno: 11.06.2019. 17:44 Izmenjeno: 11.06.2019. 17:50

„Na dan kada je Ðilas smenjen sa mesta gradonačelnika ukupan dug Beograd – puta bio je 2,28 milijardi dinara, a od toga dug prema dobavljačima bio je 730,2 miliona dinara odnosno oko 22 miliona evra“, naveo je Vesić.

Član predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić ocenio je  da tajkuna Dragana Ðilasa treba da je sramota da prebrojava rupe po gradu kad je, kao gradonačlenik, preduzeće Beograd put skoro oterao u bankrot i preko 1.200 radnika ostavio bez posla.

„Sada kada radimo uspešno Ðilas to ne može da preživi. Zato laže“, naveo je Vesić i dodao da mu je uvek bilo zanimljivo to što Ðilas ima amneziju kada su u pitanju dugovi koje je ostavio u Beogradu.

Danas JKP Beograd-put duguje samo 150,1 miliona dinara što, kako kaže, znači da je danas dug 20 puta manji.

„I tajkuna Ðilasa nije sramota da optužuje rukovodstvo Beograd puta da je nesposobno! Pa, bar su 20 puta sposobniji od Ðilasa i njegovih direktora“, navodi Vesić i kaže da je sadašnje rukovodstvo tog JKP vratilo više od 20 miliona evra Ðilasovih dugova i istovremeno značajno obnovilo mehanizaciju.

Vraćajući Ðilasove dugove, kupili su, navodi Vesić, po dva mini bagera i viljuškara, glodalicu, finišer, devet putarskih vozila, mobilnu betonsku bazu, mikser za beton, osam teretnih vozila nosivosti do 600 kg, 12 pokretnih kompresora, sedam kombinovanih mašina, 10 kipera 6×4 i 10 4×4.

Takođe, kupljeno je po 10 vučenih posipača i kompleta opreme za zimsku službu (raonik i posipac), kao i dva termo kontejnera, cisterna za gorivo, bager točkaš, mašina za postavljanje bankina, po dve mašine za postavljanje ivičanjaka i za obeležavanje kolovoza.

Vesić je dodao da do kraja godine stiže još 25 kamiona 4×4 za čišćenje snega i sedam valjaka.

Prema njegovim rečima, nakon svega toga je tek došao red da preduzeće na lizing iznajmi automobile srednje i niže kategorije za inženjere koji rade na terenu.

Beograd-put ima 44 inženjera, građevinske, saobracajne, mašinske i elektro struke, koji predano rade na poboljšanju kvaliteta saobraćajnica i saobraćajne opreme.

„Ðilas koji ne izlazi iz džipa i koji šeta sa obezbeđenjem bi da spreci da inženjeri i radnici Beograd puta imaju dobre uslove za rad!?“, navodi Vesić i dodaje da to planirak isto kao što je organizovao da njegovi huligani na demonstracijama napadaju radnike Gradske čistoće.

Vesić je dodao da ne sme da se zaboravi ni činjenica da Beograd put danas nema nijednog podizvođača.

„Sve radimo sami. Oterali smo one batice, milkice i đurice koji su za vreme Ðilasa radili posao umesto Beograd puta“, kazao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 11°C

Slaba kiša

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 17°C
Min: 10°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana