Vesić: Počela „Beogradska zima” Beoinfo

Objavljeno: 16.12.2021. 18:51 Izmenjeno: 17.12.2021. 12:52

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl prisustvovali su Dečjem novogodišnjem koncertu i karnevalu, koji se održavaju u okviru manifestacije „Beogradska zima”

Manifestaciju na Trgu republike uveličali su Leontina Vukomanović i hor „Čarolija”, Ivana Peters, Tijana Dapčević, Sergej Ćetković, Andrija Milošević, Svetozar Bule Goncić, Peđolino, Deda Mraz i orkestar Dečjeg kulturnog centra.

Vesić je istakao da je ovogodišnja „Beogradska zima” u najvećoj meri posvećena deci.

– Karnevalom u Knez Mihailovoj ulici i kićenjem jelke svečano smo otvorili „Beogradsku zimu”. Koncerti će biti učestali za najmlađu publiku tokom decembra i januara – najavio je zamenik gradonačelnika.

Za sutra je u Parku vojvode Vuka najavio otvaranje „Starogradske dečje zime”, a posle 20. decembra i klizališta na Trgu republike. Trg bajki je već krenuo ispred Opštine Zvezdara, podsetio je Vesić.

– Takođe je krenuo i naš „Novogodišnji karavan” u okviru kojeg na maloj pokretnoj bini nastupaju dečji horovi a biće održane i predstave za najmlađe. Već smo bili u dve opštine, a predviđeno je da se obiđe 25 lokacija u svim gradskim i prigradskim opštinama. Cilj je da svako dete u Beogradu, ma gde ono živelo, ima priliku da uživa u bogatom novogodišnjem programu – kazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je za prvi januar najavio tradicionalnu manifestaciju „Ulicu otvorenog srca”.

– Nova godina je posvećena onima kojima je i najviše namenjena, a to su najmlađi. Uprkos složenoj epidemijskoj situaciji, Beograd je jedan od retkih evropskih gradova koji će organizovti doček Nove godine. Posebno sam srećan što će većina programa biti realizovana za decu – zaključio je Vesić.

Koncertu na Trgu je prethodio novogodišnji karneval mališana duž Knez Mihailove ulice, dok su gradski čelnici, istaknuti glumci, pevači i zabavljači, kao i beogradski mališani svoje čestitke želja okačili na specijalno dizajniranoj sceni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana