Vesić: Deca sa KiM zajedno sa decom iz Obrenovca na zimovanju na Tari   Beoinfo

Objavljeno: 05.02.2020. 16:35 Izmenjeno: 05.02.2020. 16:35

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je  Eko-kamp u Mitrovcu na Tari, gde već devetu godinu zaredom borave deca iz beogradskih osnovnih škola, a ove godine su tu i deca iz opštine Obilić sa Kosova i Metohije.

– Ovde je trenutno oko 120 dece iz Obrenovca i oko tridesetoro dece iz Obilića sa Kosova i Metohije, što je deo sporazuma koji su potpisali Grad Beograd i srpske sredine sa Kosova i Metohije. Gradske opštine vode računa da pomognu život naših sunarodnika sa Kosova, a jedna od aktivnosti je da srpska deca koja žive u tim sredinama posećuju Beograd i koriste pogodnosti koje imaju i beogradska deca. Tako su deca iz Obilića danas ovde zajedno sa decom iz Obrenovca i drugih krajeva Beograda, na šta smo veoma ponosni – rekao je Vesić.

On je dodao da u ovom trenutku u šest objekata Centra dečjih letovališta i oporavilišta ima smeštajnih kapaciteta za oko 800 dece.

– Trenutno smo preuzeli odmaralište Šuplja stena kod Beograda, a završavamo i renoviranje objekta u Aranđelovcu. Kada budemo završili ta dva objekta, imaćemo 260 mesta više i nastavićemo da ulažemo u Centar dečjih letovališta i oporavilišta. Već naredne godine uložićemo i u rekonstrukciju objekta na Tari, u koji od otvaranja nije mnogo uloženo. Naš cilj je da imamo više smeštajnih kapaciteta kako bi deca iz Beograda mogla da provode vreme na planini, da uče o ekologiji i tokom letnjeg i zimskog raspusta neko vreme provedu zajedno – istakao je zamenik gradonačelnika i poručio roditeljima da je ovo najbolja ponuda za decu.

On je podsetio na to da sva deca u Obrenovcu imaju besplatno zimovanje na planini, zahvaljujući dogovoru između Opštine i Termoelektrane.
Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao da je za ovo putovanje zaslužna Termoelektrana i zahvalio je tom prilikom njenom rukovodstvu na tome što su uz građane Obrenovca i što se na odgovoran način odnose prema zdravlju svog stanovništva.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Dejan Pavićević izrazio je zahvalnost predstavnicima Grada Beograda i Opštine Obrenovac na brizi koju su pokazali prema deci iz opštine Obilić. Dolazak ovde i druženje sa vršnjacima za decu je nezaboravno iskustvo, istakao je Pavićević, navodeći šta je sve urađeno za žitelje Obilića i drugih opština. On je najavio da se za desetak dana očekuje da Grad Beograd u Kosovskoj Mitrovici započne izgradnju zgrade za povratnike, što je značajno.

Predsednik Privremenog organa Opštine Obilić Nenad Denić takođe je zahvalio na svoj pruženoj pomoći.

– Znamo da nismo sami. Država Srbija nas uvek štiti i brani i punim očima gledamo u nju, jer druge države nemamo – naveo je on.

Direktorka Centra dečjih letovališta i oporavilišta Tanja Santrač izrazila je veliko zadovoljstvo zbog devet godina duge saradnje sa Opštinom Obrenovac, kao i zbog posete zamenika gradonačelnika, čija podrška mnogo znači. Ona je dodala kako je cilj da što više dece, kako predškolskog tako i školskog uzrasta, dolazi u objekte, kao i to da se centar unapredi u smislu smeštajnog kapaciteta. Centralni objekat kampa je renoviran, projekti za treći i četvrti paviljon su završeni, dok će naredni projekti biti vezani za peti i šesti paviljon, precizirala je ona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana