Vesić čestitao 1. maj radnicima Beograda Studio B, Tanjug

Objavljeno: 01.05.2019. 15:23 Izmenjeno: 02.05.2019. 11:00

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je svim radnicima i zaposlenima Beograda srećan Prvi maj – Medjunarodni praznik rada. Vesić posebno ističe da je Beograd grad koji, zbog svoje veličine i značaja, ima najviše koristi od ekonomske politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja je okrenuta ka investicijama, stabilnim javnim finansijama i otvaranju novih radnih mesta.

„Beograd je danas grad u kome je stopa nezaposlenosti najniža u Srbiji, i iznosi ispod deset odsto što se nije dogodilo decenijama ranije. U Beogradu zaposleni imaju najveće zarade u Srbiji“, podsećha Vesić i ističe da to ne znači da ne treba nastaviti borbu za otvaranje novih radnih mesta i za povećanje zarada.  On navodi da će fokus u narednom periodu biti da se u centru grada razvijaju start-ap projekti, kreativna industrija i uslužne delatnosti, kao i da svaka prigradska opština dobije makar po jednu industrijsku investiciju.

„Na tome svakodnevno radimo sa Predsednikom Republike i Vladom Srbije i posle Obrenovca u narednom periodu biće investicija prvo u gradsku opštinu Mladenovac, pa zatim u ostale prigradske opštine“, kaže zamenik gradonačelnika Beograda dodajući da je Grad Beograd posebno ponosan na 21.000 zaposlenih u komunalnom sistemu grada, bez kojih Beograd ne bi bio uredjen.

„To su ljudi koji rade subotom, nedeljom i praznicima, i koji su zaslužni što Beograd ovako izgleda i što se uspešno razvija. Sva pitanja i eventualne probleme rešavamo s njima kroz stalni dijalog jer su sindikati naši partneri. Beograd je naša zajednička kuća koju udruženim snagama izgradjujemo i uredjujemo“, kaže Goran Vesić.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana