Vesić: Beograđani preko vibera da objavljuju ko krši mere Tanjug

Objavljeno: 07.10.2020. 17:29 Izmenjeno: 07.10.2020. 17:29

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je  da će građani preko viber aplikacije moći da šalju fotografije ugostiteljskih objekata koji krše mere i radno vreme i da će to pomoći inspekcijama da reaguju

Vesić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije pozvao i medije da izveštavaju o kršenju mera, jer, kako kaže, činjenica je da neki objekti ne opštuju radno vreme, da rade iza jedan sat posle ponoći, kao što ima i onih koji najavljuju žurke, a nemaju ni dovoljno prostora da prime sve te ljude.

On je poručio da će MUP, sanitarna inspekcija i komunalna milicija vršiti rigoroznije kontrole.

Za dva dana kontrolisano 125 vozila,napisano15 prijava

Goran Vesić izjavio je  da je za dva dana izvršena kontrola nošenja zaštitnih maski u 125 vozila javnog gradskog prevoza i da je napisano 15 prijava za nepoštovanje te mere zaštite.

Vesić je na pres konferenciji Kriznog štaba rekao da su pojačane kontrole sprovedene u vozilima na 52 gradske linije, devet prigradskih i dve mini bus linije.

““Napisano je pet prijava za pravno lice, pet prijava odgovorno lice u pravnom licu i pet prijava za fizička lica, od kojih je jedan vozač““, rekao je Vesić.

Naglasio je da vozači obavezno moraju da nose maske, osim tamo gde postoje kabine u autobusu.

Vesić je kazao da je od 30.jula kontrolisano 5.649 ugostiteljskih objekata i da je podneto više od 183 prekršajnih prijava i 105 prijava sudu za prekršaje za nepoštavanje mera.

Kako je rekao ne zna da li su sudovi za prekršaje izrekli nekek kazne, jer nemaju obavezu da informišu o tome.

On je naveo da je primetno da nema zaraženih iz privrednih aktivnosti, već da su zaražavanja u restoranima, na žurkama…

““To je veoma važno jer moramo da pronađemo meru između zaštite javnog zdravlja i toga da privreda radi, jer privreda mora da radi, jer samo u sektoru usluga u Beogradu radi više od 100.000 ljudi““, rekao je Vesić.

Naglasio je da se ne sme dozvoliti da privreda ponovo stane i poručio da to zavisi od odgovornosti svih uz apel da se poštuju mere zaštite.

““Dok se ne nađe drugi način maska je jedina zaštita i insistiraćemo da se u zatvorenim prostorima nose maske.

Vesić je kazao da je Beograd najveće žarište u Srbiji, ali da je to slučaj i sa svim velikim gradovima u drugim zemljama u Evropi.

““Brisel jutros doneo odluku da zatvori barove i kafee na mesec dana, Fraknfurt je pre nekoliko dana doneo odluku da se skrati radno vreme do 22 sata, Berlin je takođe doneo odliku da posle 23 sata ne radi nijkedan objekat osim apotela i benzinskih pumpi. U Engleskoj je skraćeno radno vreme do 22 sata, kazna je 1000 funti za one koji prekrše““, kazao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana