Vesić: Beograd se vratio normalnom životu, vraćaju se strani turisti Beoinfo

Objavljeno: 22.06.2021. 10:17 Izmenjeno: 22.06.2021. 10:17

Beograd se vraća u život zbog čega sam zadovoljan, jer sam se trudio svih ovih meseci da se Beograd ne zatvori, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Strani turisti su se vratili u Beograd, hoteli su popunjeni preko 70 odsto i za deset do petnaest dana očekujem da ćemo biti kao pre ove krize. Beograd se vraća u život zbog čega sam zadovoljan, jer sam se trudio svih ovih meseci da se Beograd ne zatvori, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je gostujući na TV Hepi podsetio da se svih ovih meseci borio da Beograd radi i da pobedi život.

– Srećan sam što se naš grad veoma brzo vratio u normalu, pun je turista, hoteli su popunjeni. A da smo bili zatvoreni, trebalo bi nam više meseci da se vratimo u normalu. Beč živi od turizma, a vi tamo još uvek ne možete da odete turistički. Ja sam uvek bio za to da se vrati život i uvek ću se zalagati za to – rekao je Vesić.

Vesić je gostujući na TV Hepi podsetio da je on, kada je bila najveća dilema, bio protiv toga da se Beograd zatvori potpuno, jer je znao kakve će to ekonomske posledice imati, a za šta je bio često napadan.

– Epidemiološka situacija u Beogradu je veoma dobra. Danas ćemo preći broj od 50 posto revakcinisanih. Zaključno sa jučerašnjim danom bili smo na 49,8 odsto, danas smo na broju od 692.591 osobe koja je revakcinisana. Naš plan je inače bio da u junu dostignemo broj od  700.000 revakcinisanih. Danas ćemo preći 50 odsto, a verovatno sutra ćemo imati 700.000 revakcinisanih. Kad je reč o vakcinisanim licima, prešli smo 52,4 odsto, a to je 729.821 lice – rekao je Vesić.

On je dodao da je manji odziv kod mlađe populacije, te da je kod građana koji imaju preko 65 godina pređen procenat vakcinacije od 81,11 posto.

– Ako dodate one koji su preležali koronu i one koji zbog nekih zdravstvenih razloga ne smeju da prime vakcinu, mi smo bukvalno zaštitili kompletnu populaciju koja ima preko 60 godina. Sada nam je prioritet populacija od 18 do 30 godina – precizirao je Vesić.

On je najavio da će tokom leta biti održani mnogi festivali.

– Krenuli smo sa Belefom, imali smo 46 pozorišnih predstava na otvorenom, na trgovima, ulicama, i ono što je bitno predstave će biti besplatne za građane. Pored toga, od 15. jula do 15. avgusta biće održano 50 koncerata na teritoriji grada. To će biti koncerti na kojima će se predstaviti mladi neafirmisani umetnici tako da će građani moći da čuju na trgovima, ulicama, u urbanim džepovima klasičnu muziku, džez, pop, rok. Biće preko 70 dečjih događaja na otvorenom i tako ćemo se odužiti Beograđanima – zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana