„Beograd na vodi” pokrenuo razvoj našeg grada Beoinfo

Objavljeno: 19.09.2020. 08:49 Izmenjeno: 20.09.2020. 13:03

„Beograd na vodi” je najveći građevinski projekat u Evropi, kakav bi poželela svaka evropska prestonica, kaže Goran Vesić, zamenik gradinačelnika Beograda i dodaje da je to projekat koji je pokrenuo razvoj Beograda. 

– U ovom trenutku na izgradnji „Beograda na vodi” 2.800 radnika. Završena je izgradnja 768 stanova, a trenutno se gradi 2.484 stana, 269 hotelskih soba i tržni centar površine 300 hiljada kvadrata. Zato je „Beograd na vodi” najveće gradilište u Evropi – rekao je Vesić, gostujući na Pinku.

On je dodao da će šoping mol, najveći na Balkanu, biti otvoren za oko mesec dana dok će Kula Beograd kao i zgrada Magnolija sa 110 stanova a buduća najviša zgrada na Balkanu, u kojoj će biti Sent Ridžis hotel biće završena na jesen sledeće godine.

– U oktobru ove godine počinje rekonstrukcija hotela Bristol. U toku je tender za izbor izvođača za izgradnju Dabl Ju hotela koja počinje 2021. Godine – otkrio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je rekao da je na prostoru „Beograda na vodi” izgrađeno nekoliko javnih prostora.

– Investitor „Beograda na vodi” uredio je Sava promenadu, rekonstruisao Hercegovačku ulicu, izgradio Bulevar Vudro Vilsona i Ulicu Nikolaja Kravcova kao i centralni park površine 27 hiljada metara kvadratnih na kojima se nalaze dečja igrališta, sportski tereni, piknik zone i amfiteatar. U toku je rekonstrukcija Savskog trga površine 30 hiljada metara kvadratnih od čega dve trećine čini pešačka zona ispod koje se trenutno gradi velika kanalizaciona crpna stanica. Na trgu će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji – rekao je Goran Vesić.

On je naglasio da je projekat „Beograd na vodi” posredno pokrenuo izgradnju nekoliko infrastrukturnih projekata koji su bili u planovima skoro pola veka.

– Glavna železnička stanica je preseljena na Prokop koji se konačno završava a počet je pre pola veka, izneštena je železnička pruga iz centra grada što Beograd planira od marta 1971. Godine, a u toku je izgradnja i nove autobuske stanice u bloku 42 tako da će već do kraja godine deo autobuskog saobraćaja polaziti sa nove stanice a sav saobraćaj naredne godine – poručio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana