Vesić: Beograd na vodi nisu samo stanovi Tanjug

Objavljeno: 15.07.2018. 11:06 Izmenjeno: 15.07.2018. 11:06

U poslednje tri godine ne postoji napadaniji niti osporovaniji projekat u Evropi od „Beograda na vodi“, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Taj projekat pokrenuo je građevinsku industriju Srbije, na njemu svakodnevno radi 1.400 do 1.500 radnika, a kada bude završen u njemu će biti 6.000 stanova, a u zgradama će raditi desetine hiljada ljudi, rekao je Vesić.

foto Tanjug

 

On je rekao za RTS, povodom završetka prve faze projekta i završetka prve stambene kule, da projekat „Beograd na vodi“ nije samo izgradnja stanova već se menja čitav prostor, jer se obnavlja i sređuje čitav taj deo grada.

„Projekat mnogo brže napreduje, a sam projekat zavisi od interesovanja tržišta koje je veliko, Beograd na vodi nisu samo stanovi, to je potpuna promena tog dela grada, postaje novi centar grada“, istakao je Vesić.

On je dodao i da Beograd postaje atraktivno mesto i grad u koji je moguće investirati 3,5 milijarde evra i mesto gde investitori vide da postoji snažna politička volja, pre svega predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlade, da će se se sprovesti svaki projekat važan za grad.

Govoreći o projektima u gradu, Vesić je kazao da se u ovom trenutku sređuju Svetogorska i Takovska ulica, u toku je rekonstrukcija ulice kneginje Zorke od Bulevara do Makenzijeve, a od 1. avgusta počinje sređivanje Trga Republike.

„Jednostavno Beograd je grad u kome je potrebno mnogo toga promeniti, a mi se trudimo da radimo planski, ne možemo sve ođednom, ali se trudimo da svake godine uradimo delove po delove grada. Većina radova će biti godtova do 1. septembra, a Balkanska do 15.oktobra“, rekao je Vesić.

On je za sledeću godinu najavio sređivanje bulevara kneza Miloša, kao i rekonstrukciju ulica 27. marta, kraljice Marije, cara Dušana od Ruzveltove do Kalemegdana.

„Trg republike će biti završen u oktobru sledeće godine, ulazimo u rekonstrukciju Vasine ulice koja će biti pretvorena u pešačku zonu, počeće izgradnja garaže na Studentskom trgu. Grad će postati uređen i sređen“, zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana