Vesić: Beograd ima više od 50 mobilnih ekipa, vakcinisano skoro 400.000 građana   Beoinfo

Objavljeno: 15.03.2021. 13:35 Izmenjeno: 16.03.2021. 10:12

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić održao je sa predsednicima opština i direktorima domova zdravlja sastanak o nastavku imunizacije stanovništva, istakavši da će sa današnjim danom u Beogradu biti vakcinisano 400.000 naših sugrađana

Foto: Tanjug

Sastanku su prisustvovali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski.

U Beogradu je do juče vakcinisano 381.136 građana, što je 27,14 odsto punoletnih građana prestonice. Revakcinisano je 230.917 lica, što je 16,44 odsto punoletne populacije, precizirao je Vesić.

– Vakcinacija na teritoriji grada je dobra, ali insistiramo da se uđe u svaku kuću. Grad Beograd je pre sedam dana prvi u Srbiji pokrenuo rad mobilnih ekipa za vakcinaciju. Imamo više od 50 mobilnih ekipa i vakcinišu se upravo oni građani koji se nisu prijavili putem portala eUprave. Svi domovi zdravlja su se maksimalno uključili, ali očekujem da se u imunizaciju više uključe i izabrani lekari – naglasio je Vesić.

Ove sedmice će započeti vakcinacija radnika po preduzećima, završava se imunizacija kasirki, taksista i drugih ugroženih ciljnih grupa, ukazao je zamenik gradonačelnika.

– Moramo da dođemo do svakog sugrađanina jer je to jedini put da izađemo iz ove krize. Ili ćemo se svi vakcinisati ili ćemo se svi razboleti. Mislim da je bolje da se svi vakcinišemo, zbog čega Grad Beograd redovno održava sastanke sa predstavnicima opština i direktorima domova zdravlja, i na taj način rešava probleme u hodu – zaključio je Vesić.

Zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu je vakcinisano više od 56 odsto građana starosti od 65 do 74 godine. Stariji od 75 godina vakcinisani su u više od 50 odsto slučajeva, istakla je Nataša Stanisavljević.

– Prioritet su nam najstariji sugrađani i zato su i organizovane mobilne ekipe kako bi se došlo do najudaljenijih delova Beograda. Bitno je da svi imaju podjednake uslove za vakcinaciju – ukazala je resorna sekretarka.

Precizirala je da se zahvaljujući radu mobilnih timova za vakcinaciju do sada prijavilo 4.500 građana, dok se putem kol-centara prijavilo 53.000 osoba starijih od 65 godina. Takođe, stalnom koordinacijom sa domovima zdravlja nastavlja se imunizacija i drugih kategorija stanovništva, poput korisnika dnevnih boravaka, zaključila je Stanisavljevićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana