Vesić: Aparati za dezinfekciju u autobusima javnog prevoza Studio B

Objavljeno: 11.12.2020. 10:05 Izmenjeno: 12.12.2020. 11:29

Dozatori za dezinfekciju ruku će tokom naredne nedelje biti postavljeni u sva vozila javnog prevoza, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Grad Beograd je dobio dve hiljade dozatora za dezinfekciju ruku u vozilima javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, kao i osam hiljada litara sredstva za dezinfekciju kao donaciju kompanije Masterkard i AIK banke, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

Vesić  je zahvalio kompaniji Masterkard i AIK banci na donaciji.

– Dozatori će tokom naredne nedelje biti postavljeni u sva vozila javnog prevoza. U autobusima će se nalaziti kod prvih vrata, u tramvajima dva dozatora, kod prvih i zadnjih vrata, u prikolicama i multipliciranim tramvajima po jedan dozator, te po osam dozatora u garniturama BG voza – objasnio je Vesić.

Kapacitet dozatora iznosi 0,5 litara, a donirana količina od 8.000 litara sredstva za dezinfekciju biće dovoljna za period od osam dana, pod uslovom da se dozator dnevno puni sa 0,5 litara sredstva.

Dozatore za dezinfekciju ruku imaće vozila svih prevoznika, kako onih koji su u vlasništvu Grada tako i vozila privatnih prevoznika.

Vesić je dodao da na ovaj način Grad Beograd čini dodatne napore da se zaštite i putnici i vozači u gradskom prevozu.

– Tokom naredne nedelje počinje ozoniranje autobusa GSP-a prema metodi koja je preporučena od Instituta Batut, što će se sprovoditi dva puta sedmično – rekao je Vesić.

 

Aparati za dezinfekciju prostora da se ustupe vrtićima

Zamenik gradonačelnika Beograda precizirao je za Studio B da je jutros Sekretarijatu za opšte poslove Skupštine Grada Beograda naložio da se aparati za dezinfekciju prostora, za čiju kupovinu je raspisana nabavka, ustupe beogradskim vrtićima.

– U nadležnoj službi Skupštine grada objasnili su mi da su raspisali nabavku aparata za dezinfekciju prostora u dve sale Skupštine grada, maloj i velikoj. U njima se okuplja tridesetak ljudi na sastancima uz poštovanje epidemioloških mera koje podrazumevaju četiri kvadratna metra na jednu osobu – rekao je Vesić.

Kako je pojasnio, to su aparati koji prečišćavaju prostor i uništavaju bakterije koje su prenosioci zaraznih bolesti, među kojima je i virus kovid-19.

– Kako vidim, počela je hajka na Skupštinu Grada Beograda koju vode pojedini tajkunski mediji, koji su registrovani van naše zemlje i ne plaćaju porez u svojoj državi, povodom ove nabavke. Jutros sam doneo odluku da se aparati čim budu kupljeni ustupe beogradskim vrtićima. Mediji će biti obavešteni u kojim vrtićima se aparati nalaze. Žao mi je što tajkuni, milioneri, koji su vlasnici ovih medija, ne razmišljaju kako da pomognu najugroženijima tokom epidemije virusa kovid-19, ali na to smo navikli. Mogli bi makar da kupe slične aparate za svoje zaposlene koje teraju da vode hajku protiv svog grada. U svakom slučaju, nadam se da neće imati ništa protiv da aparati budu postavljeni u vrtićima – istakao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 31°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana