Vesić: 21. jun nije običan dan, važno je izaći na izbore Tanjug

Objavljeno: 06.06.2020. 15:53 Izmenjeno: 06.06.2020. 22:01

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić pozvao je građane da u što većem broju izađu na izbore poručivši da 21. jun neće biti običan dan, već važan datum kada će se opredeliti za to da li žele jaku Srbiju ili će se vratiti unazad u vreme svađa, podela, i kada je svako samovoljno sprovodio odluke.

On je na konvenciji SNS-a u mestu Stubline kod Obrenovca, rekao da se za vreme pandemije kovida-19 pokazalo da je Srbija u stanju da se bolje organizuje nego neke moćnije države, koje imaju više novca.“Pokazalo se da je važno imati jaku državu i predsednika koji je odlučan i zna šta hoće“, poručio je Vesić i ukazao na primer kako je između 2008. i 2013. godine u četiri klinicko-bolnička centra bilo svega pet respiratora a da ih danas samo u KBC „Dragiša Mišović“ ima 161.

„To pokazuje kakva je razlika između prethodne vlasti i nas“, rekao je Vesić i dodao da glasanjem za listu broj 1 glasači potvrđuju da su za jaku i snažnu državu i vođstvo.

„Izlaskom na izbore biramo jaku Srbiju, i svako ko ne izađe na izbore nije za našu zemlju i ne shvata koliko je važno podržati zemlju u ovom trenutku kada počinju pregovodi oko KiM, kada se ne zna još uvek šta će se na globanom nivou dešavati oko pandemije korona virusa“, poručio je Vesić.

Vesić, koji je i zamenik gradonačelnika Beograda, rekao je da projekti koji se realizuju u beogradskoj opštini Obrenovac pokazuju koliko je važno da svi građani, odnosno u svakom delu zemlje i grada Beograda, imaju jednake uslove za život.

On je dodao je teško govoriti o stvarima kao što je vodovodna mreža u 21. veku, ali  da je takva situacija zatečena.

„Ako budemo uporni i nastavimo da vodimo ovakvu politiku, te budemo imali dovoljno novca, cilj nam je da 2024. godine u Obrenovacu svi građani imaju vodu“, poručio je Vesić.

On je kazao da se i tokom pandemije pokazalo da Srbija ima jaku i odgovornu vlast, koja se bori za investicije, otvaranje fabrika te da  „zemlja ide u dobrom pravcu“.

Cilj je, kako kaže, i radi se na tome, da se omogoće nova zapošljavanja kako bi mladi ostali i radili u svojoj zemlji i pristojno živeli od svog rada.

Vesić je rekao da time što je deo opozicije odlučio da izađe na izbore samo u dve gradske opštine – Vračaru i Starom gradu, pokazuje da im nije stalo za ostale delove Beograda i da ne shvataju šta je sve meštanima u prigradskim opštinama potrebno i koje poslove i projekte treba sprovesti kako bi svaki deo bio razvijen podjednako.

Vesić je rekao i da su u Srbiji plate i penzije veće nego 2012. godine, kada je došla aktuelna vlast, kao i da se realizuju veliki infrastrukturni projekti.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana