Veselinović: „Sloga“ ne podržava nijednu političku stranku

Objavljeno: 23.03.2016. 17:22 Izmenjeno: 23.03.2016. 17:22

Sindikat „Sloga“ za sada ne podržava nijednu političku stranku na predstojećim izborima i nema nikakve veze sa krivičnom prijavom koja je podneta protiv predsednika Pokreta „Dosta je bilo“ Saše Radulovića,izjavio je predsednik sindikata Željko Veselinović

Veselinović je Tanjugu rekao da je taj sindikat protiv svoje volje uvučen u sukob između Pokreta „Dosta je bilo“ i Pokreta socijalista, a nakon podnošenja krivične prijave protiv Radulovića, kojom se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Potpredsednica Zajednice sindikata Srbije Mira Basta podnela je 21. marta krivičnu prijavu protiv Radulovića, kojom se tereti za angažovanje firme svoje supruge da obavlja knjigovodstvene usluge za preduzeća u kojima je on bio stečajni upravnik.

Pokret „Dosta je bilo“ je potom ocenio da je ta „lažna“ prijava nastavak orkestrirane kampanje i saopštio da je od sindikata „Sloga“ dobio bezrezervnu podršku, na šta je reagovao PS navodeći da ne znaju da li je Zajednica sindikata Srbije lažni sindikat ili ne, ali da dobro znaju da je sindikat „Sloga“ sindikalno krilo Demokratske stranke.

Veselinović, međutim, objašnjava da je sindikat poslao pismo Raduloviću da bi mu „skrenuli pažnju na moralne kvalitete Mire Baste“, koja je isključena iz sindikata „Sloga“, ali da to pismo nikako ne predstavlja podršku tom pokretu i da ga je Radulović „zloupotrebio“.

„Mi ne podržavamo politiku Saše Radulovića niti ‘Dosta je bilo’, jer je to politika neoliberalnog sistema koja je okrenuta protiv radnika“, naveo je Veselinović.

On je odbacio i navode Pokreta socijalista da je sindikat „Sloga“ sindikalno krilo Demokratske stranke.

„Nemamo veze ni sa jednom političkom opcijom niti izlazimo na izbore. Razgovarali smo sa nekim strankama opozicije i nismo pronašli zainteresovanost za radnike Srbije“, rekao je Veselinović.

Ističe da se „Sloga“ ograđuje od svih opozicionih partija u predizbornim aktivnostima, a o eventualnoj podršci nekoj od političkih partija razgovaraće u narednih mesec dana, u zavisnosti od toga šta ponude za boljitak radnika.

„Ne želimo da nas bilo ko meša u političke sukobe koje imaju na nekom nivou u predizbornoj kampanji“, rekao je Veselinović.

Sindikati Sloga podržali Sašu Radulovića

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ dali su danas bezrezervnu podršku Saši Raduloviću povodom, kako se navodi, „lažne, predizborne“, krivične prijave koju je protiv predsednika pokreta „Dosta je bilo“ podnela Mira Basta.Basta,je kako navode iz Sloge, „predstavnica fantomske organizacije Zajednice sindikata“.

U pismu, koje je potpisao predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović, tvrdi se da je protiv Mire Baste, podnet niz „krivičnih prijava za pokušaj rušenja sindikata i nanetu materijalnu štetu“.

U pismu sindikata Sloga se navodi: „Pružamo vam punu i bezrezervnu podršku, budući da dobro znamo ko je ona i po čijoj komandi i instrukcijama radi“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana