Verbić: Vlada poništila konkurs za naučne projekte Tanjug

Objavljeno: 06.05.2016. 13:50 Izmenjeno: 06.05.2016. 13:53

Vlada Srbije je na danšnjoj sednici poništila konkurs za naučno istraživačke projekte, izjavio je ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

On je rekao, odgovarajući na pitanja novinara u vladi, da preuzima odgovornost za neuspeh konkursa i da će ponuditi ostavku premijeru, “kao moralni čin”, ako je to izvodljivo s obzirom da je vlada u tehničkom mandatu.

“Na današnjoj sednici vlade većinom glasova je poništen konkurs za naučno -istraživačke projekte. Očigledno je da ne možemo da očuvamo i ljudski kapacitet, plate svih zaposlenih u nauci i da istovremeno podignemo kvalitet i kompetitivnost nauke”, rekao je Verbić.

Kako je rekao, privremeno finansiranje projekata biće na snazi pošto je na osnovu odluke vlade jasno da se   finansiranje produžava.

“Potrebno je da se ta odluka potvrdi u skupštini kada bude formirana, tako da naučnici ne treba da strahuju za svoje prihode do sledećeg konkursa”, kazao je Verbić.

On je dodao da će već u ponedeljak biti održan sastnak sa predstavnicima svih relevantnih institucija povodom raspisivanja novog konkursa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana