Vent: Srbija ostvaruje neprekidan napredak na putu ka EU Studio B

Objavljeno: 11.10.2016. 13:36 Izmenjeno: 11.10.2016. 19:05

Srbija ostvaruje neprekidan napredak na putu ka EU, ocenjuje Ketrin Vent, direktorka za Srbiju u Direktoratu za proširenje Evropske komisije.  

 

„Ekonomske reforme daju rezultate. Srbija je izašla iz recesije, sa stopama privrednog rasta boljim od očekivanih, novim investitorima, novim poslovima i perspektivom boljih zarada. Srbija takođe pruža konstruktivni doprinos jačanju regionalne saradnje, pomirenju i očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Uz to, Srbija se sa migratornim tokovima kroz svoju teritoriju nosila u istinski evropskom duhu“, navela je Vent za Tanjug i dodala da je to je za posledicu imalo otvaranje prva četiri pregovaračka poglavlja, uključujući i ona o ključnoj oblasti vladavine prava i poglavlje 35 o normalizaciji odnosa Srbije sa Kosovom.

Vent, koja dolazi u Beograd radi učešća na dvodnevnom Beogradskom bezbednosnom forumu, istovremeno ocenjuje da je sve ovo učinilo da perspektiva pristupanja Srbije EU postane opipljiva i nešto što je dostižan cilj, kao i da „EU ostaje posvećena evropskom putu Srbije“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana