Veliko zanimanje za vakcinaciju na teritoriji GO Zemun Studio B

Objavljeno: 12.04.2021. 19:56 Izmenjeno: 12.04.2021. 19:56

Opština Zemun, osim u stacionarnim objektima, imunizaciju Sinofarmovom vakcinom organizuje i na mobilnim mestima u rubnim naseljima, kako bi dodatno olakšala i ubrzala put ka zajedničkom cilju kolektivnom imunitetu, kaže predsednik opštine Gavrilo Kovačević. Na prvom takvom punktu, u Ugrinovcima, u jednom danu vakcinisano je 320 ljudi

Kao i svi ostali građani, kaže predsednik opštine, i naši Zemunci vole da im se dođe na noge. Izašli smo im u susret, a oni su nam uzvratili velikim odzivom što je u ovoj akciji primarni cilj.

Na veliku zainteresovanost Zemunaca za vakcinisanje odgovorili smo proširivanjem punktova sa četiri stacionarna na još nekoliko mobilnih koji će obilaziti rubna opštinska naselja. Upravo zbog adekvatnije  primene, koja nije tehnički zahtevna za distribuciju i čuvanje, odabrali smo Sinofarmovu vakcinu i već posle prvog dana, kaže Gavrilo Kovačević, zadovoljni smo i mi i naši sugrađani kako se odvija ova akcija.

Nepokretni, slabo pokretni i najstariji Zemunci zaslužuju i dobijaju poseban tretman, u šta se uverila i naša ekipa koja je bila svedok posebne pažnje i angažmana, opštinskih službi, medicinara i volontera posvećenog starijim Ugrinočanima,  u invalidskim kolicima. Oni su nam, kaže predsednik opštine, u vrhu liste prioriteta.

Zemunska poliklinika, domovi zdravlja u Šilerovoj, Batajnici i u doktora Lazara Savatića, gde je od 6. aprila bez zakazivanja vakcinisano više od 1250 građana, u kombinaciji sa mobilnim punktovima koji će, dok god bude potrebno, obilaziti rubna područja, radiće na zajedničkom zadatku – dostizanju kolektivnog imuniteta. Na tom važnom putu, kaže prvi čovek Zemuna, vakcina nema alternativu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 21°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana