Velike kompanije pomažu mladim kadrovima Tanjug

Objavljeno: 21.11.2016. 13:18 Izmenjeno: 21.11.2016. 13:18

Cilj je da se napravi bolji sistem prakse i da se pomogne mladim ljudima sa Univerziteta u Beogradu i srednjoškolcima da dođu do praktičnog znanja.

Četvrti okrugli sto u organizaciji Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, kojem je predsedavao član Gradskog veća Dragomir Petronijević, održan je danas u Starom dvoru.

Ovog puta okupljeni su predstavnici velikih kompanija, koji su predstavili svoja iskustva i ulogu u poboljšanju privrednog ambijenta u Beogradu.

Kako je na okruglom stolu pod nazivom „Dijalogom do cilja” istakao Petronijević, zajednički cilj je da se napravi bolji sistem prakse i da se pomogne mladim ljudima sa Univerziteta u Beogradu i srednjoškolcima da dođu do praktičnog znanja.

– Sticanje iskustva za mlade ljude od izuzetne je važnosti za započinjanje biznisa. Velike kompanije imaju sopstvene načine i predloge za to, a s druge strane država i grad izdvajaju znatne subvencije za privrednike koji u budućnosti te ljude i zapošljavaju. Naš zajednički zadatak jeste poboljšavanje uslova poslovanja i smanjenje nezaposlenosti, koje je danas na teritoriji Beograda ispod sto hiljada – rekao je Petronijević, koji i predsedava Savetu za zapošljavanje.

On je podsetio da su rezultati napora grada vidljivi i na primeru Naučno-tehnološkog parka, koji je ranije bio poput „zgrade duhova”, a danas je to mesto za mlade i inovativne kompanije i organizacije.

– Sve je to, ipak, samo deo onoga što planiramo da uradimo kako bismo bili zadovoljni situacijom, zbog čega je saradnja sa društveno odgovornim kompanijama od velikog značaja za grad – naveo je Petronijević.

Svoja iskustva kad je reč o mladima, obrazovanju i stvaranju novih kadrova podelili su predstavnici NIS-a, kompanije „Festo” i javnih komunalnih preduzeća, kao i Razvojne agencije Srbije, koja daje direktne subvencije privrednim društvima.  Oni su naglasili dobru saradnju sa vidljivim rezultatima sa Gradom Beogradom i pozvali i druge kompanije da im se pridruže u ovom zajedničkom poslu, koji se tiče budućnosti naše zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana