Veći broj građana će moći da ostvari popust za struju, gas ili grejanje tanjug

Objavljeno: 26.10.2023. 16:21 Izmenjeno: 26.10.2023. 16:22

Vlada Srbije usvojila je na sednici izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu koje će većem broju građana omogućiti popust za električnu energiju, gas ili grejanje, saopšteno je iz vlade. Penzioneri koji imaju ugovor o snabdevanju električnom energijom na svoje ime, a čija penzija ne prelazi 21.766,26 dinara, imaće pravo na dodatno umanjenje računa […]

Vlada Srbije usvojila je na sednici izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu koje će većem broju građana omogućiti popust za električnu energiju, gas ili grejanje, saopšteno je iz vlade. Penzioneri koji imaju ugovor o snabdevanju električnom energijom na svoje ime, a čija penzija ne prelazi 21.766,26 dinara, imaće pravo na dodatno umanjenje računa u iznosu od 1.000 dinara tokom grejne sezone. Izmenama Uredbe pravo na umanjenje računa za električnu energiju, gas ili grejanje imaće i domaćinstva čiji su članovi ostvarili pravo na uvećanu novčanu pomoć, a omogućeno je i da se pravo na umanjenje računa stiče po službenoj dužnosti što će biti omogućemo kroz razmenu podataka između nadležnih institucija i snabdevača. Na taj način biće značajno uvećan broj domaćinstava obuhvaćenih olakšicama, navedeno je u saopštenju.

Vlade Srbije produžila je uredbu o ograničenju cena naftnih derivata do kraja novembra. Izmenjena Uredba usvojena je danas na sednici Vlade u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda, a imajući u vidu da je tržište derivatima nafte i dalje nestabilno, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije. Ograničavanje cena goriva počelo je da važi od februara 2022. godine, a svakog petka do 15.00 časova objavljuju se najviše cene koje će važiti narednih nedelju dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana