Advokat Vasić: Namera Prištine je da optuzi Srbiju za ubistvo Ivanovica Tanjug

Objavljeno: 16.01.2022. 14:31 Izmenjeno: 16.01.2022. 14:37

U Specijalnom sudu u Prištini u toku je postupak koji se vodi protiv šestoro Srba, a Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se kao pomagači u ubistvu po različitim stavkama optužbe.

Advokat Dejan Vasić izjavio je , povodom godišnjice ubistva predsednika Građanske inicijative Olivera Ivanovića, da proces koji se neuspešno vodi pred Specijalnim sudom u Prištini pokazuje jasnu nameru da se po svaku cenu za taj zločin optuži Srbija.

Advokat Vasić, koji u procesu pred Specijalnim sudom zastupa Dragišu Markovića, kaže da slučaj pokazuje da je prethodni tužilac koji je vodio postupak zajedno sa predmetom dobio i zadatak da se po svaku cenu optuži Srbija za ubistvo Olivera Ivanovića.

On kaže da svedoci koji su do sada saslušavani to i potvrđuju i da mnogi od njih koji su tada radili u kosovskoj obaveštajnoj službi potvrđuju da su dobijali pretnje i da su ucenjivani da svoje izjave daju na određen način.

““Istini za volju niko se nije usudio da ode toliko daleko u lažima i spekulacijama, mislim pre svega o stanovnicima Mitrovice jer su pričali samo o onome šta su znali, a u suštini svi ti svedoci baš ništa nisu znali jer se ubistvo desilo da nije bilo svedoka i njihova svedočenja su na neki nacin nevažna”, kaže Vasić za Kosovo online.

Prema njegovim rečima, tu prištinsku igru u kojoj se Srbija optužuje za ubistvo prihvatili su i predstavnici opozicije u Srbiji.

“ I oni su se poveli za takvim nekakvim zaključima i zadacima koje je tužilac imao pa su na konto tragedije tog čoveka, mnogi od njih politicki profitirali, a bili su politicki davno zaboravljeni”, ističe Vasić.

On napominje da ne zna na koji način će neke svedoke iz Srbije sud pozvati na svedočenje s obzirom da nema načina da ih pozove na zakonit način.

Vasic ističe da u ovim uslovima, ne prestaje da veruje da pravda na kraju uvek pobeduje.

““Čak i u ovim političkim uslovima u kojima živimo nikada nisam prestao da verujem da je pravda ostvariva, naročito kada su nevini ljudi optuženi”, rekao je Vasić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana