Vanredni inspekcijski nadzor na Savskom nasipu Beoinfo

Objavljeno: 24.04.2020. 18:35 Izmenjeno: 24.04.2020. 18:35

Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda saopštio je da su sproveli vanredni inspekcijski nadzor na Savskom nasipu, a povodom pisanja medija o nelegalnoj izdradnji objekta u toku vanrednog stanja u tom delu grada.

–Povodom pisanja medija o bahatom postupanju u toku vanrednog stanja i nelegalnoj izdradnji objekta na Savskom nasipu, za koji se navodi da je u vlasništvu Ljubiše Buhe Čumeta, građevinski inspektori Seketarijata za inspekcijske poslove sproveli su postupak vanrednog inspekcijskog nadzora. Konstaovano je da je navedeni besprvni objekat useljen i da je njegova izgrada dovršena još 2005. godine – ističe se u saopštenju.

Međutim, kako se navodi, u neposrednoj blizini predmetne lokacije uočena su još tri objekta na kojima se vršila izgradnja.

–Sva tri navedena gradilišta su zatvorena u skladu sa zakonom propisanom procedurom – adekvatnom trakom i znakom „zatvoreno gladilište”. Pored toga su ostavljeni pozivi za investitore kako bi se izjasnili o izvođenju navedenih radova. U daljem toku postupka sledi obraćanje nadležnom tužilaštvu, jer bespravna gradnja predstavlja krivično delo, definisano Krivičnim zakonikom Republike Srbije – navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana