Vučić potvrdio uvođenje vanredne situacije u Trsteniku Tanjug

Objavljeno: 17.06.2020. 13:34 Izmenjeno: 18.06.2020. 12:04

Predsednik Vučić je istakao da situacija u Trsteniku pokazuje koliko je važno uraditi vodoregulaciju vodotokova, posebno u Lukavcu, ali i drugim mestima, kako se ne bi ponovila 2014. godina.

Što se Trstenika tiče, uložićemo novac i daćemo pomoć. Situacija pokazuje da koliko god da uložite prirodu nikada ne možete da savladate, dodao je Vučić. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je opštinu Trstenik i istakao da će Vlada pomoći u sanaciji štete. O svemu sam obavestio predsednika Vučića i premijerku Brnabić, koji su naložili da se utvrdi visina štete i da se pronađe način na koji će Vlada pomoći, poručio je Đorđević.

Predsednik opštine Aleksandar Ćirić koji je zahvalio ministru na poseti i podršci.

„Ova poseta je od izuzetnog značaja. Trstenik je najviše pogođen u nevremenu i zaista nam je pomoć potrebna. Činjenica da je Vlada reagovala odmah je dokaz da će i ovog puta pomoć biti brza i da se Vlada i ovog puta pokazala kao vrlo efikasna. Nema reči kojima bih u ime građana Trstenika i svoje lično ime izrazio zahvalnost“, rekao je Ćirić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana