Vanja Udovičić uručio sportsku opremu školi u Guči Tanjug

Objavljeno: 03.03.2022. 12:02 Izmenjeno: 03.03.2022. 12:02

On je naveo da se donacija ogleda u vidu dva gola, dve table sa obručom, mrežom za odbojku, kao i stubovima za odbojku i 40 lopti, po 10 za četiri kolektivna sporta.

foto Tanjug

 

U okviru programa programa obilaska lokalnih samouprava i škola i sportskih kluba na njihovoj teritoriji, ministar mladine i sporta Vanja Udovičić posetio je u Guči Osnovnu Školu „Akademik Milenko Šušić“ i tom prilikom uručio sportsku opremu u cilju razvijanja školskog sporta.

„Nastavljamo obilazak lokalnih samouprava širom Srbije, sa željom da direktno razgovaramo sa predstavnicima sportskih udruženja ali i sa omladinskim sektorom. Želja nam je da što veći broj dece uključimo u sistem sporta, prvenstveno u sidtem školskog sporta i zato smo danas ovde u osnovnoj školi sa željom da doniramo sportsku opremu i sportske rekvizite, da bi 330 dece koja ovde pohađa škoku imalo bolje uslove za bavljenje sportom u narednom periodu“, rekao je ministar.

„Mnogo smo u prethodnom periodu radili da bi smo motivisali veliki broj dece da uđe u sistem školskog sporta. Duplirali smo broj dece u sistemu školskog sporta koji danas broji više od 170 000 dece, ali svesni smo da i dalje taj broj zahteva ogromnu odgovornost da još veći broj dece motivišeno da uđu u školski sistem sporta, da na taj način omogućimo svakom detetu da ima mogućnost da se pravilno razvija ali da ima mogućnost i na besplatan sport“, rekao je Udovičić.

Ministar se zahvalio predstavnicima opštine Lučani koji su u prethodnom periodu mnogo uradili da podignu sistem školskog sporta kroz rekonstrukciju i renoviranje obrazovnih institucija“, rekao je ministar Udovičić.

Direktorka Osnovne Škole „Akademik Milenko Šušić Dragica Dojčinović naglasila je da škola ima 330 đaka, od čega deset u isturenim odeljenjima.

„U narednom periodu, nadam se da će ova poseta pomoći da naši projekti koji su spremljeni i gotovi prođu i da obnovimo, adaptiramo i rekonstruišemo kako sportske terene spolja tako i fiskulturnu salu“, rekla Dojčinović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana