Vakcinacija mladih u Rakovici Studio B

Objavljeno: 18.06.2021. 14:19 Izmenjeno: 18.06.2021. 14:19

Rakovica se među prvim opštinama uključila u kampanju koja sprovodi imunizaciju srednjoškolaca i maturanata, ističe direktorka Poslovnog centra na ovoj opštini Dušica Stojković.

U Domu zdravlja Rakovica na Labudovom brdu uspešno se već četiri nedelje sprovodi kampanja vakcinacije mladih.

Maturanti i učenici srednjih škola složno su ušli u borbu protiv pandemije koronavirusa tako što su primili prvu dozu vakcine.

Naš proslavljeni džudista Aleksandar Kukolj podržao je ovu kampanju i istakao da veruje da će upravo mladi ljudi da daju završni udarac Kovidu 19 tako što će se vakcinisati i na taj način doprineti kolektivnom imunitetu.

Akciju su podržali i direktori srednjih škola na opštini Rakovica koji su zajedno sa maturantima bili prisutni na vakcinalnom punktu.

Zahvaljujući boljoj epidmiološkoj situaciji ove godine biće održane maturske večeri, ali po preporučenim epidemiološkim merama.

Na vakcinalnim punktovima u Rakovici dostupne su sve vakcine, ističe direktorka PC na ovoj opštini Dušica Stojković i dodaje da se imunizacija može obaviti i bez zakazivanja.

Sutra će autobus opremljen kao mobilni punkt za vakcinaciju biti parkiran u Ritejl parku Big Rakovica. A svi zainteresovani moći će na ovom mestu da se vakcinišu u periodu od 12 do 20 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana