Vakcinacija: Manji redovi na Kanarevom, nešto veći na Labudovom brdu Studio B

Objavljeno: 24.01.2021. 20:33 Izmenjeno: 24.01.2021. 20:33

Opada broj građana koji dolaze na prvi i kontrolni pregled, ali rast broj zainteresovanih za masovnu vakcinaciju, kaže koordinatorka akcije doktorka Jelena Janković

U prethodnom periodu najveći teret podnela je opštinska Kovid ambulanta na Kanarevom brdu. Do pre nekoliko dana bila je preopterećana i radila u maksimalnom kapacitetu, situacija se smiruje pa su se, kaže koordinatorka doktorka Janković, stekli uslovi za delimičan ptredah i promenu radnog vremena.

Gužve sa Kanarevog, preselile su se na Labudovo brdo. Prioritet za vakcinisanje su i dalje najstariji Rakovičani, koji imaju samo reči hvale, kako za novi Dom zdravlja tako i za organizaciju imunizacije, na koju, kažu nisu dugo čekali od momenta prijavljivanja.

Prvi utisak, koji stičete na osnovu gužve ispred vakcinalnog punkta na Labudovom brdu je da je novi dom zdravlja pod velikim pritiskom, a logično pitanje kako se to odražava na vakcinisanje. Čim zakoračite u prizemlj, gde je trijažni centar, postaje vam jasno da sve, zahvaljujući odličnoj organizaciji, funkcioniše besprekorno.

Kao ni drugi vakcinalni punktovi, ni mi na Labudovom brdu ne vraćamo pacijente koji nemaju zakazanu imunizaciju, već ih vakcinišemo u skladu sa mogućnostima, bez obzira na starosno doba, kaže koordinatorka Doma zdravlja Rakovica, doktorka Jelena Janković.

One Response to “Vakcinacija: Manji redovi na Kanarevom, nešto veći na Labudovom brdu”

  1. Dragan каже:

    Kako je sve organizovano dobro kad i sami kazete da je guzva ispred? Zasto tamo nije redar? Gradjani ce sami da odrzavaju red (rastojanje, maske), bez redara? To ne postoji, videli ste i sami.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 0°C

Vedro

Utorak
Sunčano

Max: 11°C
Min: 0°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana