Uvođenje strožih mera zabrane buke Tanjug

Objavljeno: 13.08.2016. 09:56 Izmenjeno: 13.08.2016. 21:07

Na sledećoj sednici Skupštine grada Beograda biće doneta odluka o uvođenju zabrane buke u radijusu od 150 do 200 metara od stambenih objekata, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

„Odluka o zabrani buke će doneti više reda i mira građanima.  Cetinjska ulica je najveći problem, a slična situacija je i na Neimaru, kao i u delovima grada uz samu reku“, rekao je Vesić na tv „Pink“.

Vesić je održavanje sednice najavio najkasnije za sredinu septemra.

„Prema važećim pravilima, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama smeli su da puštaju muziku do 23 sata, vikendom do ponoći. Na sledećoj sednici, ta odluka će biti proširena i na objekte koji se nalaze u radijusu od 200 metara od stambenog objekta“, rekao je Vesić i dodao da će se rešitri i problem splavova, koji su van stambenih blokova, a ipak prave buku.

Gradsaki menadžer je istakao problem Cetinske ulice, čiji stanari se najčešće žale na ovaj problem.

„Moj savet ugostiteljima koji planiraju da otvore, ili zadrže objekat u Cetinjskoj ulici je da to ne rade“, pošto će noćnim klubovima biti zabranjeno puštanje glasne muzike posle 23 sata, poručio je gradski menadžer.

Na pitanje o juče potpisanom ugovoru za izgradnju saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup železničkoj stanici „Prokop“, koju predvodi „Strabag“, Vesić je početak radova najavio za narednih mesec dana.

„Nakon pribavljanja neophodnih bankarskih garancija i odgovarajućih polisa osiguranja radovi mogu da počnu. Izgradnja pristupne saobraćajnice trajaće do maja sledeće godine, a vrednost ugovorenih radova je 380 miliona dinara. Radovima će se povezati gornji trg stanice sa postojećom saobraćajnom mrežom i javnim gradskim prevozom“, kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, „tom saobraćajnicom predviđen je prolazak linija gradskog prevoza, koje će omogućiti vezu javnog saobraćaja sa svim krajevima grada“.

Vesić je precizirao da je projektom predviđena saobraćajnica sa infrastrukturom sa po dve kolovozne trake, dužine oko 770 metara i razdelnim pojasom, sa obostranim pešačkim stazama, osim na delu uključenja sa Bulevarom kneza Aleksandra gde su trotoari sa jedne strane.

„Na saobraćajnici je predviđena i izgradnja mostovske konstrukcije dužine 145 metara, sa pet raspona, kao i potporni zidovi. Biće izgrađeno 1.500 metara kanalizacione mreže, oko 560 metara vodovoda, 26 parking mesta i dva stajališta javnog prevoza“, kazao je gradski menadžer.

On je precizirao da će Ulica Dragana Mancea biti rekonstruisana u dužini od 160 metara. U smeru od Bulevara kneza Aleksandra ka železničkoj stanici „Prokop“ biće izgrađena pešačko-biciklistička staza u dužini od 200 metara i širine tri metra.

Značajan deo predstavlja i uređenje saobraćajnog prolaza ispod Bulevara kneza Aleksandra, kojim će se prilaziti železničkoj stanici.

Vesić je rekao i da je doneta odluka o izboru izvođača radova za projekat  Obilićev venac, vredan 180 miliona dinara, nakon čega se očekuje početak radove već za mesec dana.

Ovim projektom je planirano da kompletan Obilićev venac, od zgrade Tanjuga, bude  zatvoren za saobraćaj, čime postaje pešačka zona a da će ulaz u garažu biti izmešten u ulicu Maršala Birjuzova.

Menadžer je naglasio i da garaža dobija dva nova sprata, odnosno dodatnih 300 parking mesta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana