Uvođenje komunalnog reda oko pijaca

Objavljeno: 04.03.2016. 09:06 Izmenjeno: 04.03.2016. 09:06

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić kaže da je sistemski rešen komunalni nered oko Vidikovačke pijace, dok se na isti način očekuje uređenje prostora oko Banjičke i Bajlonijeve pijace kao i uvođenje reda oko svih tržnica.

Sve je urađeno u skladu sa Odlukom o komunalnom redu, a posao o daljem održavanju komunalnog reda prepušten je inspekciji opštine Rakovica i Čukarica, na čijoj se teritoriji nalazi Vidikovačka pijaca, istakla je Panić u Beogradskoj hronici.

-Trenutno se uvodi komunalni red na Banjičkoj pijaci. Uklonjeni su nelegalni prodavci i ostalo je da se uredi signalizacija, osvetljenje, zelene površine i zaštitni stubići – ukazala je gradska sekretarka.

Ona je najavila i rešavanje komunalnog nereda oko kineskog tržnog centra na Novom Beogradu po principu kako se rešava problem sa prodavcima knjiga u Kosovskoj ulici, gde je znatno smanjen njihov broj. Inspekcija, kako je istakla, ima veliku pomoć od „Gradske čistoće“ kada je upitanju uništavanje kontejnerske robe, kao i od tržišne i veterinarske inspekcije, kada je u pitanju hrana, i Komunalne policije, kada je u pitanju buka iz ugostiteljskih objekata.

Nastavlja se borba protiv nelegalnih taksista i nelegalno izgrađenih objekata, pri čemu je popisano oko 2.000 nelegalnih objekata u Beogradu za koje nije podnet zahtev za legalizaciju, rekla je Zagorka Panić.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana