Usvoje predlog izmena i dopuna Zakona o osiguranju depozita Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 18. 07. 2019. 18:30:16

Vlada Srbije usvojila je  Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u cilju zaštite depozita fizičkih lica, preduzetnika, mikro, malih i srednjih pravnih lica u slučaju stečaja i likvidacije banke i radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema.

Predloženim izmenama i dopunama vlada nastoji da u uslovima stabilnosti finansijskog sistema, ovaj sistem dodatno uskladi sa međunarodnom praksom i standardima, kao i pravnim tekovinama Evropske unije, saopštila je vladina Kancelarija za saradanju sa medijima.

Na sednici je usvojen Zaključak o usvajanju Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja za koji je opredeljeno ukupno 300 miliona dinara bespovratnih sredstava.

S obzirom da je jedan od osnovnih ciljeva Vlade Srbije sistemska podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu, ovim programom vlada podstiče finansiranje mladih preduzetnika, starosti od 18 do 35 godina, žena preduzetnica, povratnika i preduzetnika koji ulažu u poljoprivredni sektor.

Vlada je usvojila i Zaključak kojim se utvrđuju dodatni budući pravci razvoja Naučno-tehnološkog parka Beograd za potrebe ubrzanog tehnološkog razvoja Republike Srbije za koje je obezbedila 30 miliona dinara.

Sredstva će biti korišćena za razvoj novih programa koji će ohrabriti mlade da započnu novi biznis, kao i za razvoj usluga Naučno-tehnološkog parka Beograd, što će dovesti do stvaranja uslova za radno angažovanje velikog broja mladih visokoobrazovanih i samim tim njihov ostanak u zemlji.

Na sednici je usvojen i Zaključak o davanju saglasnosti da Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Republike Srbije sa Ministarstvom za informaciono društvo i administraciju Republike Severne Makedonije zaključi sporazum o saradnji u oblasti digitalne transformacije.

Cilj sporazuma je promovisanje saradnje i pružanje podrške u primeni informaciono-komunikacionih tehnologija kroz sprovođenje aktivnosti širenja znanja „Srbija digitalizuje“, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 28°C
Min: 13°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana