Ustanove socijalne zaštite spremne za zimu Beoinfo

Objavljeno: 02.12.2019. 17:47 Izmenjeno: 02.12.2019. 16:48

Ustanove socijalne zaštite, Prihvatilište za odrasla i stara lica i Prihvatilište za decu Beograda, spremno dočekuju najavljene niske tempereture i snežne padavine.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da trenutno u Prihvatilištu za decu boravi 38 dece, a da će ukoliko bude potrebe, sva deca kojima je potrebna pomoć dobiti neophodnu podršku, zaštitu i smeštaj.

– Kada govorimo o Prihvatilištu za stara i odrasla lica, trenutno u istom boravi 107 korisnika, a tokom dana planirana su tri prijema. Svako lice koje se iz različitih razloga zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe biće adekvatno zbrinuto, biće mu obezbeđen smeštaj, hrana, odeća  i odgovarajuća nega. Naš posao je da brinemo o svakom čoveku, pogotovo kada se radi o socijalno ugroženim licima poput korisnika u prihvatilištima. Pripremili smo se za hladno vreme nabavkom velike količine obuće, odeće i pomoćnih ležajeva – rekla je Nataša Stanisavljević.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu, u skladu sa svojim nadležnostima, a imajući u vidu najavu nepovoljnih vremenskih prilika i sve nižih temepretura u narednim danima, preduzeo je sve neophodne mere kako bi na adekvatan način odgovorio na potrebe ugroženog stanovništva. Smeštajni kapacitet ustanove tokom zimskog perioda je popunjen, a zbog povećanog broja zahteva, ustanova vrši prijem i zbrinjavanje korisnika kontinuirano tokom 24 časa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak

Trenutna temperatura °C

Petak
Sunčano

Max: 30°C
Min: 16°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana