Uspostavljena nacionalna platforma za prijavu volontera Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 26.03.2020. 12:54 Izmenjeno: 26.03.2020. 13:05

Vlada Republike Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresu: www.budivolonter.gov.rs.

Pozivaju se svi građani koji ne spadaju u rizičnu grupu i žele da pomognu najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva da se prijave, jer su solidarnost i empatija prema najugroženijima ključne u toku trajanja pandemije virusa korona i „samo zajedno možemo da pobedimo”.

Zainteresovani građani mogu na dva načina da se prijave – popunjavanjem prijave na sajtu:http://www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt-centra COVID-19 na broj 19819, svakog dana od 8 do 22 časa. Nakon što nadležne službe odobre prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa detaljnim uputstvima i prvim zadacima.

Sve podnete prijave zainteresovanih građana koji žele da pomognu i budu volonteri će se proveravati, kako bi se i najmanja zloupotreba sprečila.

Nacionalnu platformu za prijavu volontera „Budi volonter” realizovali su Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa platformom „Srbija stvara”, a uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Spot „Budi volonter” može se preuzeti na sledećem linku:

http://https://youtu.be/OkrLme-tE2M

 

Budi volonter opštine Čukarica

Svi građani koji ne pripadaju rizičnoj grupi i žele da pomognu najstarijim sugrađanima, mogu da se prijave u Volonterski servis Opštine Čukarica.

Kako je saopšteno iz ove opštine, prijava se vrši putem imejl-adrese volonteri@cukarica.rs ili pozivom na broj telefona 064/8795-762, svakog dana od 8 do 16 časova. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime i kontakt telefon.

Volonteri dostavljaju najstarijim sugrađanima osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu i lekove na kućnu adresu.

 

Volonteri na Savskom vencu dele pakete

Svi penzioneri i stariji od 65 godina koji žive na teritoriji opštine Savski venac dobiće pomoć u vidu besplatnih humanitarnih paketa.

Jedan deo volontera je na terenu, deli pakete i pomaže sugrađanima u nabavci osnovnih namirnica, dok je drugi deo u kol centru gde prima pozive i strpljivo odgovara na sva pitanja naših najstarijih sugrađana kaže član veća opštine Savski venac Miloš Vidović i dodaje da volonteri dnevno realizuju oko 80 zahteva građana.

One Response to “Uspostavljena nacionalna platforma za prijavu volontera”

 1. Ratko Cvetinović каже:

  Veoma mi je krivo, žao, neshvatljivo… zašto se mladi masovno ne javljaju da budu volonteri u najteže vreme za našu lepu državu Srbiju i naš narod. Svako vidi da nema volontera dovoljno. Rukovodstvo države stalo poziva i moli omladinu da pomognu državi i ne čakaju da im se to plati.
  Verujem da će i volonteri dobiti neka priznanja kad sve ovo prođe, ako ništa drugo treba im dati prednost u zapošljavanju-

  Slušajući po ceo dan kako predsednik države A. Vučić svaki dan moli da omladina volontira i pomogne onim koji u kući nemaju i nemogu da dođu do najpotrebnijih namirnica jer su bolesni, nepokretni,i nemaju nikoga… odlučio sam da se ja Ratko Cvetinović sa svojih 77 godina prijavim za volontera. Osećam se odlično, mogu puno da pešačim, nudim pomoć sa svojih 77 godina.
  Omladino, okanite se sada igrica i svake druge zabave na kompjuterima i telefonima ,spavanja po ceo dan i dugih manje važnih aktivnosti, pomozite starim nesposobnim, bolesnim… budite volonteri.
  Moj telefon je 064 6232 872. Ratko, Mataruška Banja, Žika 2A.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana