Uspeh srpskih učenika na svetskom takmičenju iz engleskog tanjug

Objavljeno: 11.10.2022. 10:41 Izmenjeno: 11.10.2022. 10:44

Učenica OŠ „Duško Radović“ Iskra Malinić, kaže da se prijavila sama, jer zna koliko je važan engleski jezik i zato što svi njeni ukućani pričaju engleski.

Na Svetskom takmičenje „Hippo#“ iz engleskog jezika, čije je finale tradicionalno održano u Rimu, našlo se desetoro učenika iz Srbije koji su osvojili pet medalja, što je najveći broj medalja koji je jedna zemlja osvojila.

„Takmičenje u znanju engleskog jezika u organizaciji Global Hippo Ašociation održava se već 10 godina. Takmičenje ima četiri kruga. Učestvovalo je više od 67.000 dece iz 60 zemalja, kruna takmičenja je svetsko finale“, rekla je za Tanjug Ana Dimitrijević, profesorka Devete gimnazije u Beogradu i mentorka.

„Svetsko finale održano je u Rimu 29. i 30. septembra, a ušlo je desetoro dece iz Srbije. Deca iz Srbije su osvojila pet medalja – dva zlata, jedno srebro i dve bronze, što je najveći broj medalja koji je jedna zemlja osvojila na ovom takmičenju“, rekla je Dimitrijević.

„Svi učesnici finala dobijaju međunarodno priznate Gatehouse sertifikate za svoj nivo, a osvajači zlatnih medalja od Univerziteta u Mizuriju dobijaju program dvojne diplome američke srednje škole vredan 500 dolara, a najbolji među njima kompletan program vredan 3.000 dolara“, rekla je za Tanjug Vesna Obradović, profesorka OŠ „Duško Radović“ i mentorka.

„Ministarstvo je obavešteno o svemu ovome, ali je njihov odgovor i ovog puta izostao. Organizatori pokrivaju troškove hrane i smeštaja, što je velika stvar. Sve se dosta zasniva na ličnom entuzijazmu dece, nastavnika, roditelja i pojedinih škola i direktora“, rekla je Ana Dimitrijević.

Učenica OŠ „Duško Radović“ Iskra Malinić, kaže da se prijavila sama, jer zna koliko je važan engleski jezik i zato što svi njeni ukućani pričaju engleski.

„Nisam imala nijedan privatni čas, sve što sam naučila – naučila sam iz škole i iz života“, rekla je ona za Tanjug.

„Osvojila sam drugo mesto na takmičenju, međutim to su jako male razlike između mesta i samo jedan i po poen me delio od prvog mesta“, rekla je Iskra Malinić.

Ognjen Zindović, učenik Devete gimnazije u Beogradu, koji je osvojio bronzanu medalju, navodi da se ceo život pripremao za ovo.

„Bila su četiri kruga, ali su mene direktno iz drugog kruga prebacili u svetsko finale, jer sam đak koji je odmah ostvario dovoljan broj poena, a neverovatno je dostignuća samo ući u finale“, rekao je Ognjen za Tanjug.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana