Uskršnji paketići deci iz Zvečanske Tanjug

24. 04. 2019. 12:46:23

Predstavnici kompanije Imlek i Grada Beograda ulepšali su uskršnje praznike štićenicima Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, tradicionalnim druženjem i donacijom Moja Kravica mlečnih paketića.

 

Mališani su imali priliku da se u prazničnom duhu oprobaju u farbanju uskršnjih jaja, da učestvuju u kreativnim radionicama i mađioničarskim trikovima.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je briga o deci, o njihovim pravima i potrebama jedan od prioriteta Grada Beograda.

„Zahvaljujem društveno odgovornoj kompaniji Imlek na donaciji paketića Centru za zaštitu odojčadi dece i omladine. Zahvaljujući ovoj donaciji danas se družimo sa decom i činimo im lepše predstojeće uskršnje praznike“, rekla je ona.

Stanisavljević je dodala da su praznici takođe prilika za organizovanje aktivnosti koje imaju za cilj pomoć i podršku onima kojima je potrebna.

Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu ima dugu tradiciju privremenog zbrinjavanja dece, svih uzrasta, usled nemogućnosti boravka u prirodnoj porodici.

Stanisavljević je dodala da je Grad Beograd u poslednje četiri godine uvećao davanja za tu ustanovu a uskoro se očekuje kompletna rekonstrukcija objekta.

„Trudićemo se da i dalje pružamo pomoć i finansijsku podršku u cilju obezbeđivanja što kvalitetnijih uslova za boravak i rad sa decom“ , rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je navela da Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i da je najveći prioritet briga o deci.

Stanisavljević je rekla da je ove godine pokrenuto, a takođe i iduće godine će biti nastavljeno sa projektima koji se odnose na ulaganje u socijalnu infrastrukturu.

Uskoro će kaže, početi gradnja dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Lazarevcu, kao i igradnja novog Centra za socijlani rad u Barajavu, i dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju.

Regionalni menadžer za odnose s javnošću kompanije Imlek Marija Malović rekla je da ta kompanija tradicionalno pomaže brojne institucije širom Srbije koje se bave negom dece bez roditeljskog staranja.

Društveno odgovorno poslovanje, sa fokusom na pomoć najmlađima, jedan je od temelja kompanije Imlek, zbog čega nam aktivnosti ovog tipa predstavljaju najveće zadovoljstvo, istakla je ona.

„Danas smo ovde na inicijativu Grada Beograda kako bismo usrećili uskršnjim paktićima 200 dece, štićenika Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Raduje nas što smo druženjem i mlečnim paketićima doprineli njihovom zdravijem i srećnijem odrastanju, kako bi imali lepe uspomene na praznične trenutke koji su posebno značajni u životu svakog deteta“, rekla je Malović.

Direktor centra u Zvečanskoj Zoran Milačić zahvalio je na podršci gradu Beogradu i predstavnicima kompanije Imlek.

Istakao je da akcije poput danasnje pomažu i doprinose boljoj integraciji dece bez roditeljskog staranja, kao i da je za njih posebno važno da osete prazničnu atmosferu.

Uz najradosniju uskršnju aktivnost, ukrašavanje jaja, mališanima su osmehe izmamili i paketići sa omiljenim mlečnim proizvodima, kao i plišana igračka Moja Kravica, kojoj su se najviše obradovali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Sumaglica

Trenutna temperatura -2°C

Sumaglica

Subota
Pretežno sunčano

Max: 6°C
Min: -3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana