Uskoro rezultati pregovora sa Tenisom Tanjug

Objavljeno: 21.09.2016. 09:24 Izmenjeno: 21.09.2016. 09:25

Ministar poljorpivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da će rezultati pregovora sa nemačkom industrijom mesa „Tenis“ koja bi trebalo da investira u Srbiju biti poznati u naredne dve, tri nedelje.

„Optimističan sam. Nekoliko nedelja intenzivno razgovaramo sa „Tenisom“ i ja mislim da ćemo vrlo brzo imati rezultate. To se potpuno uklapa u koncept koji zastupamo, da se otvaraju nova tržišta, da se pravi nova dodatna vrednost od srpskog mesa, to će biti značajan doprinos razvoju“, rekao je Nedimović za RTS.

On je dodao da je problem „usko“ tržište za proizvođače mesa i da se moraju pronaći kanali da se meso prodaje van granica CEFTE.

Upitan da li se zna gde će se graditi prve farme, Nedimović je kazao da se planira prostor Banata, ali da će konkretno o lokaciji moći da govori za dve, tri nedelje jer pregovori sa Tenisom još uvek traju.

Farme bi trebalo da se grade u 2017. i 2018. kaže Nedimović, dodajući da bi se tu nalazili repro centri sa tri do četiri hiljade krmača.

Ponovio je i da od danas izvoznici iz Srbije mogu nesmetano da na tržište Bosne i Hercegovine plasiraju goveđe meso i prerađevine od goveđeg mesa.

„Mi smo juče otkočili čitav taj proces i dogovorii da od danas više nemamo ekonomske barijere. Goveđe meso može da ide u Bosnu. To je dosta isplativ posao za Srbiju“, rekao je Nedimović.

On je istakao da je Srbija dobila pohvale od EU zbog načina na koji se izborila sa dermatitom.

„Dobili smo priznanje od njihovog direktora departamana za bezbednost hrane koji je rekao da je Srbija obavila najvažniji deo posla, da zaštiti Evropu od širenja bolesti, i to radom na terenu. Naši veterinari su izlazili na teren, ono što je bilo bolesno, to se uništavalo, a radila se preventivna vakcinacija“, rekao je Nedimović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana