Uskoro prvi ključevi stanova za pripadnike snaga bezbednosti Studio B

Objavljeno: 20.02.2021. 14:46 Izmenjeno: 21.02.2021. 10:27

Uskoro prvi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u nekoliko gradova u Srbiji, najavili ministri Momirović i Vulin, koji su u Zemunu obišli lokaciju gde se gradi više zgrada.

Ministri u Vladi Srbije Tomislav Momirović i Aleksandar Vulin obišli su danas u Zemunu lokaciju gde se gradi više zgrada sa stanovima za pripadnike snaga bezbednosti i ocenili da je dinamika radova solidna, a kvalitet dobar.

Predviđeni rok za završetak prvih od 1.000 stanova u Zemunu je do kraja decembra 2021. godine.

Posle obilaska stanova u fazi izgradnje ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio prve predaje ključeva pripadnicima snaga bezbednosti u nekoliko gradova Srbije.

„U aprilu predajemo 500 stanova u Novom Sadu, 200 u Kragujevcu, 200 u Kraljevu. Radimo jako na tome da u narednih nekoliko godina ni jedan pripadnik snaga bezbednosti nema nerešeno stambeno pitanje“, rekao je on.

Dodao je da je to bitno da pripadnici službi bezbednosti imali jasne privilegije i jasnu perspektivu koje se ne ogledaju samo u plati već i da uz kredite koje stimuliše država kupe stanove po ceni od 500 evra po kvadratnom metru a koji realno vrede mnogo više.

„To je realni benefit koji ova država njima daje, a potrebu za tim je prepoznao predsednik republike pre nekoliko godina. To je projekat koji je realan i ovde vidimo 1.000 stanova koji će u narednih godinu dana biti završeni“, rekao je on.

On je najavio da će naredne godine početi sa izgradnjom još 2,5 hiljade stanova.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da planske i organizovane izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti nije bilo decenijama u Srbiji dok je nije pokrenu predsednik Vučić.

„Svaki pripadnik službi bezbednosti zna da država brine o njemu. Zna da je njegova porodica sigurna i zbrinuta, a da će on moći da se posveti samo onome što jeste njegov posao – zaštiti naše države, zaštiti zakona i reda“, rekao je on.

Istakao je da se radovi na izgradnji stanova izvode na vreme i da je veoma zadovoljan kvalitetom.

Naglasio je da svi pripadnici koji su zaključili ugovor o kupovini stana, ali i oni koji će ih zaključiti mogu da budu potpuno sigurni da će dobiti stanove najboljeg kvaliteta po najboljoj mogućoj ceni.

„Ovo je primer kako država vodi računa o svojima. Kako vredi biti deo državnog aparata. Možda će plata negde da bude veća ali da imate zaokružen sistem u kome živite, da ćete dobiti stan, da se vodi računa o lečenju vaše porodice, o mogućnosti da vaša deca budu zaposlena u sistemu bezbednosti zato što su vaša deca e pa to nije baš tako lako naći“, rekao je on.

Dodao da su i policija, i vojska i BIA tu kada naiđu teška vremena i tada ne pitaju šta je država uradila za njih.

„Zato baš treba da im budemo zahvalni u ovim trenucima kada se Srbija uporno i hrabro bori sa organizovanim kriminalom, i ovo je samo jedan od način da im kažemo hvala“, rekao je on.

Ovom prilikom ministar Momirović je ocenio da je dinamika izvođenja radova solidna, a na izvođača je apelovao da se pojača tempo.

Rekao je da je za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti država izdvojila značajnu sumu novca, da na izgradnji rade srpske firme, i da se proizvodima srpskih firmi stanovi i opremaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana