Uskoro detalji subvencinisanja prvog stana za mlade roditelje Tanjug

Objavljeno: 16.02.2022. 11:35 Izmenjeno: 18.02.2022. 11:14

Baš zato, kako je dodao, država želi da subvencioniše kupovinu stana, ali i izgradnju kuća u iznosu najviše od 20.000 evra.

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je da država priprema uredbu koja bi omogućila subvencionisanje izgradnji kuće ili kupovini stana u iznosu do 20.000 evra, a pri osnovu rođenja detata i kao mera podsticanja nataliteta.

Kako je ministar objavio na svom Instagram nalogu, on je zajedno sa kolegama iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dogovarao poslednje detalje Uredbe koja će uređivati pravona novčana sredstva države pri kupovini stan ili izgradnji kuće, a po osnovu rođenja deteta.

„Želimo da napravimo takve kriterijume, da što više građana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji“, naveo je Mali na Instagram profilu.

„Ono što već propisuje Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom je da to pravo može ostvariti svaka majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriji Srbije, te da se zahtev može podneti u roku od godinu dana od dana rođenja deteta“, naveo je Mali.

Očekuje se, kako kaže, da će se u narendih 10 dana Uredba naći na sednici Vlade Srbije i da će tada biti poznati svi detalji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 3°C

-

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana