Uroš Predić u Domu Jevrema Grujića Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 07.10.2016. 19:27 Izmenjeno: 07.10.2016. 19:32

Narodni muzej Pančevo u saradnji sa spomen zbirkom “Dom Jevrema Grujića“ predstavlja domaćoj publici do 4.novembra izbor od 24 porterta iz različitih faza rada poznatog slikara Uroša Predića.Ovom izložbom zvanično počinje nova sezona rada Doma Jevrema Grujića – Muzeja istorije, umetnosti i diplomatije.

Beogradska publika će do 4. novembra moći da uživa u 24 remek-dela jednog od najvećih srpskih majstora. Ovom izložbom će i zvanično početi nova sezona rada Doma Jevrema Grujića – Muzeja istorije, umetnosti, i diplomatije.

Beogradska publika biće u mogućnosti da mesec dana uživa u delima Uroša Predića i to prvi put posle 20 godina, kada je poslednji put organizovana izložba jednog od najznačajnijih srpskih umetnika u našoj prestonici. Pored portreta i religioznih kompozicija, nekoliko studija pokazaće na koji način je ovaj slikar gradio svoje velike kompozicije. Dela su nastala od 1886. do 1945. godine, tako da se samo na ovoj izložbi može pratiti gotovo 60 godina rada ovog velikog slikara.

Dom Jevrema Grujića je blisko povezan sa životom i slikarskim opusom Uroša Predića, a prijateljske veze između umetnika i članova porodice bile su mnogostruke. Upravo zbog toga Narodni muzej iz Pančeva je odlučio da velika izložba ovog srpskog majstora bude baš u Domu koji kroz umetnost povezuje gradove za koje je Predić bio najviše vezan – Beograd i Pančevo.

Radno vreme Doma Jevrema Grujića, kada se može posetiti izložba, je četvrtkom i petkom od 15 do 20 časova sa vođenom turom u 17 sati, a subotom i nedeljom od 11 do 16 časova sa vođenjem od 12 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana