Uređeno osam cvetnih baštica kod Muzeja savremene umetnosti Beoinfo

Objavljeno: 13.05.2021. 12:40 Izmenjeno: 13.05.2021. 12:40

JKP „Zelenilo – Beograd” je sa kompanijom „Sava osiguranje” obavilo radove na uređenju osam cvetnih baštica uz centralnu stazu koja vodi do Muzeja savremene umetnosti u parku Ušće, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća. Radovi su podrazumevali okopavanje baštica i uklanjanje korova na perenskim zasadima.

Proleće je godišnje doba kada zaposleni u „Zelenilu” izvode radove ovog tipa u okviru redovnog Programa održavanja javnih zelenih površina, a ove godine u tom poslu im je pomoglo 30 volontera „Sava osiguranja, Beograd”, koji su bili inicijatori ove zajedničke aktivnosti.

Uređene baštice predstavljaju „zelena ostrva” projektovana tako da prave cvetne oaze koje oplemenjuju zelene parkovske površine. Ove baštice napravljene su 2017. godine u okviru obimnih radova koji su tada izvođeni na kompletnoj rekonstrukciji parka Ušće.

Baštice su formirane uz centralnu stazu „Umetnost” (Art) koja se vezuje za Muzej savremene umetnosti i podržava sadržaje na otvorenom u funkciji ovog muzeja, poput galerije na otvorenom. Ovo je najduža i najšira staza, površine od 2.800 kvadratnih metara, koja ima funkciju i predstavlja prijatan prostora za okupljanje sugrađana upravo zbog cvetnih oaza u kojima sugrađani uživaju. Sa tog mesta posetioci imaju neometan pogled na arhitektonski jedinstven objekat Muzeja savremene umetnosti, Park prijateljstva i na Sabornu crkvu, jedan od simbola starog dela Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana