Uređenje zelenih površina na opštini Zemun Beoinfo

Objavljeno: 08.05.2020. 11:31 Izmenjeno: 08.05.2020. 19:34

 
Opština Zemun izdvojila je neophodna sredstva i početkom marta je uređena zelena površina u Ulici Filipa Višnjića 37-39, saopšteno je iz ove opštine.

Ova nova zelena oaza i igralište sa klackalicama, ljuljaškama, penjalicama i drugim spravama, samo je jedna od devastiranih zelenih i unutarblokovskih površina koje je Opština Zemun rekonstruisala.

– Potvrda da dobro radimo je pokazana zahvalnošću građana koji su sami prionuli da očiste i ulepšaju svoj zeleni kutak i da, poštujući preventivne mere u borbi sa virusom korona, igralište opet bude ispunjeno dečjom grajom i igrom. Njihova radost nam je satisfakcija da nastavimo dalje da uređujemo i ulepšavamo Zemun – rekao je predsednik opštine Zemun Dejan Matić, podsetivši na to da mališani od 11. maja kreću u vrtiće i produženi boravak u školama, koji će raditi po posebnom režimu, te da je Opština u saradnji sa Gradom Beogradom preduzela neophodne preventivne mere za bezbedan boravak predškolaca i osnovaca.

Pored lokacije u Ulici Filipa Višnjića, uređene su i zapuštene zelene površine u ulicama Karađorđevoj i Karlovačkoj, kao i unutarblokovske površine u ulicama Karađorđev trg i 22. oktobra.

Planom je predviđeno da u toku 2020. godine bude uređeno 15 urbanih džepova. Radovi na uređenju zapuštenih površina na uglu Krajiške i Kupreške ulice su u završnoj fazi, kao i u Ulici Jovana Stojisavljevića u naselju Nova Galenika. Uskoro će biti uređene lokacije u Ulici Svetozara Papića, takođe u naselju Nova Galenika, kao i u Zemun polju u Ulici Franje Krča.

Takođe, u toku je izrada projekata za uređenje unutarblokovskih površina u Prvomajskoj ulici, kao i za nekoliko lokacija u naselju Batajnica, gde će se raditi zapuštene zelene površine.

Sve zelene površine se rade u skladu sa uslovima koje propisuje JKP „Zelenilo – Beograd”, poštujući standarde o bezbednosti dečjih igrališta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana