Uređenje prostora u Sinđelićevom sokačetu Beoinfo

Objavljeno: 11.08.2016. 15:30 Izmenjeno: 11.08.2016. 15:30

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda finansira radove na uređenju javne površine unutar stambenog bloka između Trnske i Sinđelićeve ulice.

Cilj radova je da se ispuni planski uslov za pristup objektima koji su izgrađeni u ovom bloku, a posebna pažnja tokom izrade projekta posvećena je nesmetanom kretanju pešaka, očuvanju postojećeg zelenila i formiranju platoa koji će koristiti stanari ovog gusto naseljenog dela grada.

Kako je saopšteno iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, radovi se izvode na površini od 600 kvadratnih metara, koju su i do sada koristili stanari okolnih zgrada, a intervencije su minimalne kako bi se očuvale navike i potrebe korisnika prostora. Postojeće zelenilo se zadržava i dodatno obezbeđuje, osim jednog stabla, koje zbog potreba kolskog pristupa mora biti uklonjeno, što će se nadomestiti sadnjom novog stabla u drugoj fazi radova.

Druga faza radova predviđa obezbeđivanje pristupa i iz Mileševske ulice. ali se ovi radovi ne mogu izvesti zbog bespravnog objekta koji je izgrađen na javnom zemljištu, a koji nelegalni graditelj pokušava da legalizuje. Ovo je čest problem sa kojim se susreće Direkcija i dok se ne završi postupak legalizacije ili ozakonjenja, ne mogu se planirati radovi, što dovodi u neravnopravan položaj građane kojima je potrebna nova infrastruktura.

Sadašnjim radovima postići će se ispunjenje osnovnog planskog zadatka – prilaz stambenim objektima, uz očuvanje postojećih pešačkih tokova, stvaranje novih i, što je posebno važno, očuvanje postojećeg drveća. Na taj način ovaj prostor postaje veliko zajedničko dvorište, a u zadatim planskim uslovima to je najbolje rešenje. Prostor će moći da se koristi u skladu sa planiranom namenom, a svako nepropisno parkiranje i korišćenje prostora suprotno odredbama gradskih odluka biće sankcionisaće nadležne inspekcijske službe i Komunalna policija, saopšteno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana