Uprava započela proveru firme Ascanisu i povezanih lica Tanjug

Objavljeno: 18.03.2021. 16:22 Izmenjeno: 19.03.2021. 08:54

Pre oglašavanja Uprave za sprečavanje pranja novca, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas održao je skandaloznu konferenciju za medije

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Uprava je navela u saopštenju da je preduzela aktivnosti prikupljanja podataka, informacija i dokumentacije u zemlji i inostranstvu u cilju provere bitnih finansijskoobaveštajnih podataka koji ukazuju na sumnju u pranje novca, utaju poreza i prikrivanje stvarnog vlasništva od strane pravnih i fizickih lica povezanih sa privrednim društvom Ascanius LTD i Draganom Ðilasom.

Umesto jasnog odgovora na pitanje zašto je tvrdio da mu je jedina veza s Mauricijusom letovanje od pre dve decenije, iako dokaz o postojanju računa koje su Novosti objavile pokazuje suprotno, Dragan Đilas izrekao je nove laži. Na dva kratka i konkretna pitanja Đilas nije imao odgovor, nego je vređao prisutne i po ko zna koji put odvajao novinare od „ne-novinara”. Tako su bez odgovora ostala sledeća pitanja.

Međutim, nisu mnogo bolje prošli ni novinari iz ostalih redakcija. Osim što nije želeo da odgovara na njihova pitanja, Đilas je odbio i mogućnost da na poligrafu odgovori na dokaze da ima milionske račune na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

Očigledno je da je Đilas ignorisao novinare jer mu se nisu dopala pitanja koja su mu postavljali. A u jednom trenutku uhvaćen je i u laži, kada je rekao da Srpski telegraf nije objavio njegov odgovor.

Na molbu da odgovori na pitanje da li je njegova poruka novinarima da će odgovarati, pretnja i zastrašivanje i da li misli da je u Evropskoj uniji, na koju se poziva kada mu to odgovara, poželjno i dozvoljeno zastrašivanje novinara kada istražuju korupcionaške afere, Đilas je rekao da on ne preti nikome i da nikoga ne mrzi. Međutim, da je to samo još jedna laž, dokazuje i to što je samo nekoliko minuta ranije pretio predsedniku Vučiću.

Umesto da pruži konrektne i direktne odgovore na pitanja u vezi s njegovim računima na Mauricijusu, Đilas je po ko zna koji put podelio novinare na podobne i one koji to nisu. Očigledno je posle svega da je Dragan Đilas sazvao konferenciju za novinare da bi izbegao da odgovara na novinarska pitanja. I to mu nije prvi put.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 35°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana